Weather Icon

Αίτημα για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας

Αίτημα για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας

Nouvelles d’Arménie
.
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των τελετών για «  τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας  », ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δόξασε τον Ένβερ, έναν από τους τρεις κύριους διατάκτες της γενοκτονίας των Αρμενίων μαζί με τους Ταλαάτ και Τζέμαλ , προτού εκφωνήσει ανησυχητικές απειλές, επιμένοντας ότι ο «  αγώνας  » του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας δεν έχει τελειώσει.
.
Δήλωσε: «  Το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν έσωσε τα κατεχόμενα εδάφη του δεν σημαίνει ότι ο αγώνας έχει τελειώσει. Ο αγώνας στον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα θα συνεχιστεί τώρα σε πολλά άλλα μέτωπα. Κατά την ίδια τελετή, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, διευκρίνισε τη σκέψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταΐπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι το Μπακού θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την κατάκτηση της πρωτεύουσας της Αρμενίας, του Ερεβάν και της περιοχής Zanguezour στη νότια Αρμενία, που συνορεύει με το Ιράν και το Ναχιτσεβάν.
.
Το παντουρκικό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη και η αδυναμία της διεθνούς αντίδρασης ενθαρρύνει την Άγκυρα για την εφαρμογή του. Ο τουρκικός επεκτατισμός, ο οποίος χειραγωγεί το Αζερμπαϊτζάν, δεν έχει όρια και θέτει τον αρμενικό λαό σε κίνδυνο. Η ενδόξαση του Ένβερ μας θυμίζει ότι ο Ερντογάν βρίσκεται σε αυτήν τη γενοκτονική πνευματική κατάσταση απέναντι στον αρμενικό λαό. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι « θα  ολοκληρώσει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε το 1915 ». Η απειλή είναι ξεκάθαρη, είναι πολύ συγκεκριμένη και η σιωπή της διεθνούς κοινότητας θα ερμηνευτεί από την Άγκυρα, στην καλύτερη περίπτωση ως ομολογία ανικανότητας και στη χειρότερη περίπτωση ως λευκή επιταγή για τις φιλοδοξίες του παντουρκισμού.
.
Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας – CCAF καλεί τον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, να απαντήσει στο ύψος της απειλής. Ως Γάλλοι πολίτες, ζητάμε από τη Γαλλία να καταδικάσει, με τον πιο δυνατό τρόπο, την τουρκική προσέγγιση διακόπτοντας τις διπλωματικές της σχέσεις με την Άγκυρα. Η Γαλλία πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας διεθνούς καταδίκης της Τουρκίας και των επεκτατικών και γενοκτονικών της στόχων.
.
Συντονιστικό Συμβούλιο των Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας – CCAF
Παρίσι, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2020

από τον Ara Toranian την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020
© armenews.com 2020

.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube