Weather Icon
Αίγυπτος , Γαλλία , Λιβύη 7 Δεκεμβρίου 2020

Αίγυπτος και Γαλλία συμφώνησαν να συνεργαστούν στο θέμα της Λιβύης

Αίγυπτος και Γαλλία συμφώνησαν να συνεργαστούν στο θέμα της Λιβύης

Η Αίγυπτος και η Γαλλία είναι εναντίον κάθε εξωτερικής παρέμβασης στη Λιβύη. Είναι επίσης εναντίον της συνεργασίας με πολιτοφυλακές και ξένους μαχητές στη Λιβύη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπασάμ Ράντι.

Ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες υποστηρίζουν μια πολιτική λύση που οδηγεί σε εκλογές για το συμφέρον του Λιβυκού λαού.

Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου της Αιγυπτιακής Προεδρίας έγιναν με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης Σίσι στο Παρίσι.

Σημειώνετια ότι ο Πρόεδρος El-Sisi ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στο Παρίσι και αναμένεται να πραγματοποιήσει συζητήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν και ανώτερους Γάλλους υπουργούς.

Θα συζητηθούν ορισμένα σημαντικά διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών θεμάτων, με τον εκπρόσωπο Ράντι να δηλώνει ότι το πιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του Προέδρου Ελ Σίσι είναι η σύγκρουση στη Λιβύη.

Οι δύο πρόεδροι μοιράζονται κοινές απόψεις για διάφορα θέματα, όπως ενίσχυση της συνεργασίας, αντιτρομοκρατικές ανησυχίες και εξεύρεση λύσεων σε περιφερειακά ζητήματα, όπως η ανατολική Μεσόγειος.

libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube