Weather Icon
Γερμανία , ΝΑΤΟ , Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2020

Βρέθηκε Γερμανός να κατηγορήσει την Τουρκία, την στήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ!

Βρέθηκε Γερμανός να κατηγορήσει την Τουρκία, την στήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ!

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στην κοινοβουλευτική σύνοδο του ΝΑΤΟ, το μέλος της γερμανικής αντιπροσωπείας Γιούργκεν Τρίττιν, ανέφερε πως η Τουρκία δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες με το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως “Η Τουρκία δεν είναι κράτος δικαίου”. Ο Γερμανός βουλευτής χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση ως “καθεστώς Ερντογάν”, είπε πως η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο του ΟΗΕ προς τη Λιβύη και ότι σήμερα απείλησε γερμανικά πλοία στη Μεσόγειο.

Ο Τρίττιν ανέφερε πως “Η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της ΕΕ. Παραβιάζει επίσης την εκεχειρία του ΟΑΣΕ με τη στήριξη που παρέχει προς το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δεν πρέπει πια να δούμε πως η Τουρκία δεν είναι ένας εταίρος, αλλά μία απειλή ή μια χώρα που εκμεταλλεύεται το ΝΑΤΟ; ”

Απαντώντας στο Γερμανό βουλευτή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε : “Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός σύμμαχος. Η Τουρκία παίζει σημαντικό στον διεθνή αντιτρομοκρατικό αγώνα. Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος όποιος πολεμά στην περιοχή την ISIS σε Ιράκ και Συρία. ….”. Τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ και πρόεδρος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο οποίος μετά το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αντέδρασε και αυτός σε αυτά που είπε ο Γερμανός βουλευτής.

Ο Μπακ ευχαρίστησε τον Στόλτενμπεργκ που είπε πως η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός σύμμαχος και ακολούθως είπε τα εξής : “Καταγγέλλω τις δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας. Η Τουρκία είναι μία δημοκρατική χώρα και πολλές αποστολές του ΝΑΤΟ υπηρετούν εκεί. Όπως είπε και ο γενικός γραμματέας η Τουρκία είναι η μόνη χώρα η οποία πολεμά στήθος με στήθος στη Συρία με την ISIS. Οι διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα θέματα μπορούν να συζητηθούν. Αυτά εξετάστηκαν στην συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή για την Τουρκία δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές”

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube