Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΝΑΤΟ 28 Νοεμβρίου 2020

Βολές Patriot στο Πεδίο Βολής Κρήτης (φωτο, βίντεο)

Βολές Patriot στο Πεδίο Βολής Κρήτης (φωτο, βίντεο)
Εικόνα από τις βολές στο ΠΒΚ
Από την Πέμπτη 12 έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση αντιαεροπορικών μονάδων Patriot (Multinational Tactical Firing 2020), στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Στην άσκηση συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα η Ελλάδα και η Γερμανία καθώς και πληρώματα από την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Η άσκηση περιελάμβανε σενάρια αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών βολών, που εκτελέστηκαν από τη Δευτέρα 23 έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με Νατοϊκό σενάριο, τα οποία αξιολογήθηκαν από πολυεθνική ομάδα του Shape. Επίσης, εκτελέστηκαν σενάρια πολλαπλών και σύνθετων απειλών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της άσκησης, η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων συμμετείχε την Τρίτη (24/11) με προσωπικό και μέσα του 2ου Κέντρου Συντονισμού Πληροφοριών, καθώς και της 23ης και 24ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΜΚΒ) στην τακτική βολή του οπλικού συστήματος Patriot. Ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφτηκε το ΠΒΚ όπου παρακολούθησε τις βολές των ελληνικών ΜΚΒ και συνομίλησε με το προσωπικό τους.

  • Φωτογραφίες, βίντεο: ΓΕΕΘΑ / ΓΕΑ.

Πηγή: pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube