Weather Icon

Β. Καρακωστάνογλου στον Γ. Σαχίνη: Αύξηση της Αιγιαλίτιδας σε 12 ν.μ. άμεσα (ηχητικό)

Β. Καρακωστάνογλου στον Γ. Σαχίνη: Αύξηση της Αιγιαλίτιδας σε 12 ν.μ. άμεσα (ηχητικό)

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος, Μόνιμος Λέκτορας Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όπου διδάσκει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), καθώς και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, μιλώντας στο ράδιο 98.4 , υποστήριξε ότι άμεσα αμέσως μετά τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε ενιαία επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της στα 12 ν.μ.

Παράλληλα ως ο πανεπιστημιακός με το μοναδικό βιβλίο στην Ελλάδα πάνω στα θέματα της ΑΟΖ με βάση την UNCLOS, ανέλυσε γιατί η Τουρκία παρανομεί αυτή τη στιγμή και στην υφαλοκρηπίδα με τις δραστηριότητες του Oruc Reis συνοδεία πολεμικών, γιατί είναι λάθος να μιλάμε για «κόκκινη γραμμή» στα 6ν.μ. στα χωρικά μας ύδατα, ενώ εξήγησε γιατί το σύμπλεγμα στο Καστελλόριζο είναι κρίσιμο για την ζώνη επαφής με την Κυπριακή ΑΟΖ σε ένα εύρος 26 περίπου ναυτικών μιλίων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube