Weather Icon

Τζεμίλ Μπαγίκ: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί ο κουρδικός λαός από τον αγώνα για ελευθερία

Τζεμίλ Μπαγίκ: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί ο κουρδικός λαός από τον αγώνα για ελευθερία

Ο Jamil Bayik είπε ότι “Η πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση του PKK δημιούργησε μια σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς της ζωής, ενώ έχει πλέον καταστεί η μεγαλύτερη ιδεολογική δύναμη και προέκταση του Κουρδικού λαού”.

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), Jamil Bayik, μίλησε με την ευκαιρία της 42ης επετείου από την ίδρυση του PKK.

Μια κουλτούρα αντίστασης έχει γεννηθεί στην κοινωνία

Ο Jamil Baik δήλωσε: «Ο αγώνας και οι αξίες που έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί σε 500 χρόνια, δημιουργήθηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια». Πρόσθεσε ότι, «Ο αγώνας του οποίου ηγήθηκε ο αρχηγός Οτσαλάν, μετουσιώθηκε μέσα σε τέσσερις γενιές, και τώρα η κοινωνία έχει γίνει ιδιοκτήτης ενός πνεύματος αντίστασης, δημιουργώντας μια κοινωνική πραγματικότητα πάλης και αγώνα, η οποία πλέον είναι αδύνατο να σταματήσει. Είναι πλέον αδύνατο να αποκλείσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τον αγώνα για την ελευθερία, και πάνω απ’ όλα είναι αδύνατο να ακυρωθεί η σημασία και η αξία αυτού του αγώνα των 50 ετών.”

Ένας αγώνας που έφτασε σε ολόκληρο τον Κουρδικό λαό και μετατράπηκε σε λαϊκό αγώνα

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, Jamil Bayik, δήλωσε ότι η γραμμή δραστηριοτήτων, οργάνωσης, πολιτικής και ιδεολογίας του PKK έχει δημιουργήσει μια σημαντική νοοτροπία σε όλους τους τομείς της ζωής, επισημαίνοντας ότι οι εξεγέρσεις και οι δημοκρατικές δραστηριότητες αυτών των ανθρώπων έχουν επεκταθεί σημαντικά, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον…

Η συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube