REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2020

Τσαβούσογλου: Η Ε.Ε. να αναγνωρίσει τα λάθη της

Τσαβούσογλου: Η Ε.Ε. να αναγνωρίσει τα λάθη της

Η Άγκυρα αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αναγνωρίσει τα λάθη της», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε τις Βρυξέλλες να κατανοήσουν την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία ζητεί εξηγήσεις από Ε.Ε., Γερμανία και Ιταλία

Τη Δευτέρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήτευσε τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας, καθώς και τον Γερμανό επιτετραμμένο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόπειρα ελέγχου, ανοιχτά της Λιβύης, σε τουρκικό πλοίο που κρίθηκε ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

Η Άγκυρα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στους απεσταλμένους των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ρώμης, ζητώντας εξηγήσεις και υποστηρίζοντας ότι η επιχειρούμενη έρευνα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι είναι αμφισβητήσιμος ο σκοπός της επιχείρησης «Ειρήνη», σημειώνοντας πως πρόκειται για μεροληπτική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας το «Der Spiegel», η Άγκυρα εμπόδισε γερμανική φρεγάτα, η οποία συμμετέχει στην αποστολή «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ελέγξει ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης.

Βερολίνο: «Προβληματική από πολλές απόψεις» η συμπεριφορά της Άγκυρας

«Από πολλές απόψεις προβληματική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείσα για το επεισόδιο.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας -συμπεριλαμβανομένων και τέτοιων περιστατικών- βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για επιβολή κυρώσεων σε όσους εμποδίζουν τον διάλογο στη Λιβύη απηύθυναν τη Δευτέρα η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube