Weather Icon
ΗΠΑ 6 Νοεμβρίου 2020

Τραμπισμός, μεσσιανισμός, ωχαδερφισμός

Τραμπισμός, μεσσιανισμός, ωχαδερφισμός

Οι αμερικανικές εκλογές είναι ένα καλό παράδειγμα της παρακμής που βιώνει ο δυτικός κόσμος, μα και οι κοινωνίες του, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών. Η πίστη που έχουν ορισμένοι στον Ντόναλντ Τραμπ δείχνει την αδυναμία συλλογισμού και πραγματικής κατανόησης του τι πρεσβεύει αυτός ο παλιάτσος που κατόρθωσε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ -είναι δε σαφές πως η υπερδύναμη αυτή θα συνεχίσει να προτάσσει τέτοιου είδους πολιτικούς.

Εν ολίγοις, ο Ντόναλντ Τραμπ, που πολλοί προτάσσουν ως το αντίπαλο δέος της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού, είναι το πρόσωπο που βολεύει αυτές τις ιδέες: Επί της ουσίας, ο Τραμπ, από το 2016 μέχρι το 2020, κατάφερε να διασύρει την αντίθεση στην παγκοσμιοποίηση και να εκφυλίσει τις όποιες ιδέες τίθενται απέναντι. 

Για τον Τραμπ, έναν εκατομμυριούχο αμφιβόλου ποιότητας, η δημόσια και δωρεάν υγεία, η παιδεία, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη, είναι αξίες του κόμματος των Δημοκρατικών, κάτι που απεδείχθη και με την πολιτική που ακολούθησε τον τελευταίο χρόνο. Στις ΗΠΑ, οι φτωχοί πεθαίνουν από κορωνοϊό.

Πέραν τούτων, ο Τραμπ, που βολεύεται από τις επιθέσεις των μπάτσων της πολιτικής ορθότητας, είναι ένας πιστός σύμμαχος του Ερντογάν για τα όσα διαπράττει στην περιοχή μας. Επομένως και a priori, όλα τα πιο πάνω ακυρώνουν την ίδια την προσωπικότητα του Τραμπ, μα και όσους αναζητούν έναν νέο ηγέτη της παγκόσμιας «τεξανής» δεξιάς.    

ΑΛ.ΜΙΧ.

www.philenews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube