REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 19 Νοεμβρίου 2020

Τούρκικο «γραφείο ταξιδίων» στη Μυτιλήνη

Τούρκικο «γραφείο ταξιδίων» στη Μυτιλήνη

Στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο, και στα πλαίσια περιπολίας στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο άτομα.

Ενώ στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.Την ίδια ώρα στην ακτή έφθασε από ξηράς Ι.Χ. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο, παρέλαβε τους δυο αποβιβασθέντες και απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα.Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος και τελικά το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθησε η σύλληψη του 33χρονου οδηγού του αυτοκινήτου ο οποίος μάλιστα ήταν ενδεδυμένος με καταδυτική στολή και του 35χρονου συνοδηγού οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές. Καθώς και οι δύο αποβιβασθέντες από το σκάφος ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πίσω μέρος του οχήματος.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία οι δυο διακινητές Τουρκικής υπηκοότητας είχαν μπει από τον Έβρο και διέθεταν μάλιστα τρίπτυχα καταγραφής. Στη συνέχεια ήλθαν στη Μυτιλήνη όπου και νοίκιασαν δυο σπίτια στη περιοχή της Μυτιλήνης και στην περιοχή της Θερμής. Τούρκοι όμως ήταν και οι δυο μεταφερθέντες από την απέναντι ακτή οι οποίο δήλωσαν δικηγόροι, μη σχετιζόμενοι με τον Γκιουλέν πλην όμως όπως είπαν υποστήριξαν αντικαθεστωτικούς σε δίκες και είχαν στοχοποιηθεί από το καθεστώς του Ερντογάν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο που διέθετε ο ένας από τους δυο μεταφερθέντες.Οι έρευνες για τη σοβαρή αυτή υπόθεση συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: stonisi.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube