Weather Icon
Κύπρος , Τουρκία 27 Νοεμβρίου 2020

Τουρκία: Νέα τετελεσμένα και στο βάθος στρατηγικός έλεγχος Κύπρου

Τουρκία: Νέα τετελεσμένα και στο βάθος στρατηγικός έλεγχος Κύπρου

Όταν ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας εισέβαλε «τροπαιοφόρος» στην περίκλειστη κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Όπως είναι γνωστό, στις 15 Νοεμβρίου, επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Ερντογάν πήγε στα κατεχόμενα αναζητώντας και νέα λάφυρα. Σε μια καλοστημένη, πλην κακόγουστη φιέστα, ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας, θέλησε να στείλει ο ίδιος τα μηνύματα για την «νέα πολιτική» της Άγκυρας στο Κυπριακό.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Ο Ερντογάν επιβάλλοντας στον Ερσίν Τατάρ στη θέση του κατοχικού ηγέτη, τερματίζει τις συζητήσεις για μια συμφωνία στο Κυπριακό, εκτός κι εάν η βάση θα είναι τα δυο κράτη. Για την ακρίβεια, αυτή είναι η διαπραγματευτική θέση της τουρκικής πλευράς. Η Άγκυρα δεν θέλει δυο κράτη, αλλά συνομοσπονδία, ώστε να μπορεί να ελέγχει ολόκληρο το νησί. Και το κράτος και τη θάλασσα( φυσικό πλούτο).

Είναι σαφές πως η άλλη «λύση», που προσφέρει η τουρκική πλευρά σε περίπτωση κατά την οποία δεν προκύψει το πρώτο σενάριο, αυτό δηλαδή της συνομοσπονδίας, είναι η προσάρτηση των κατεχομένων. Αυτό ήδη προετοιμάζεται με διάφορες μεθοδεύσεις αλλά και στην πράξη. Τα κατεχόμενα εναρμονίζονται ως προς τη δομή με το τουρκικό κράτος ενώ έχει εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν ότι θα δημιουργηθεί υποδομή για μεταφορά ηλεκτρισμού και αερίου από την Τουρκία στα κατεχόμενα (με υποθαλάσσιους αγωγούς). Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube