Weather Icon

Το δίκαιο της ελληνικής θέσης για την Έρευνα Διάσωση επιβεβαιώνει ο Διεθνής Οργανισμός Αεροπορίας

Το δίκαιο της ελληνικής θέσης για την Έρευνα Διάσωση επιβεβαιώνει ο Διεθνής Οργανισμός Αεροπορίας

Σκεύη Σταύρου

Το δίκαιο της ελληνικής θέσης επιβεβαιώνει ο Διεθνής Οργανισμός Αεροπορίας, σε σχέση με τον πρόσφατα εκδοθέντα παράνομο τουρκικό κανονισμό για τα όρια και αρμοδιότητες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διεθνής Οργανισμός απάντησε σε επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια πως καμία αλλαγή στα ισχύοντα όρια και αρμοδιότητες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού, στην απαντητική της επιστολή, επισημαίνει ακόμη ότι δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση τροποποίησης των ορίων, από την Τουρκία και ότι τα όρια μπορούν να τροποποιηθούν μόνο εάν υπάρχει συμφωνία από όλα τα κράτη της περιοχής.

Η Άγκυρα, στις 18 Οκτωβρίου είχε ανακοινώσει την διεύρυνση της περιοχής ευθύνης της για την έρευνα και διάσωση, ισχυριζόμενη ότι το μισό Αιγαίο μαζί με τα νησιά της Ελλάδας είναι περιοχές στις οποίες η Τουρκία έχει δικαίωμα για έρευνα και διάσωση.

Όπως φαίνεται και στον παράνομο χάρτη, η Τουρκία έχει «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο και όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο. Μία κίνηση, βεβαίως, προστιθέμενη στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» προέβη στον σχιζοφρενικό ισχυρισμό ότι ο σεισμός στην Σμύρνη απέδειξεπως η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αναπτύσσοντας μάλιστα γελοία επιχειρήματα υποστήριξε πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα, ο τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Τσιχάτ Γιαϊτζί, απέφυγε να αποκαλέσει τα ελληνικά νησιά ως νησιά του Αιγαίου, εφευρίσκοντας νέα φράση: «θάλασσα των Νήσων».

sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube