Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 15 Νοεμβρίου 2020

Συνέλαβαν διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα

Συνέλαβαν διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα

Οκτώ αλλοδαποί συνελήφθησαν στην περιοχή της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση δικτύων παράνομης προώθησης μεταναστών, καθώς και την δράση 2.2 του κύκλου πολιτικής EMPACT όπου ηγείται η Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν:

– Ενας αλλοδαπός επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών, κατηγορούμενος ως ηγετικό μέλος κυκλώματος που συντόνιζε και διοργάνωνε παράνομες προωθήσεις αλλοδαπών, καθώς και ως διαχειριστής άτυπου συστήματος συναλλαγών HAWALA.

– Πέντε αλλοδαποί για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς.

– Δύο αλλοδαποί επειδή δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε αστυνομική και δικαστική συνεργασία και κατόπιν σχετικής έγκρισης ευρωπαϊκών εντολών έρευνας από το ειδικό ανακριτικό τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε η διενέργεια κοινής ημέρας δράσης στην Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία, στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube