REAL TIME |

Weather Icon

Σύλληψη Καναδού στη Μυτιλήνη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Σύλληψη Καναδού στη Μυτιλήνη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Κατά πληροφορίες, είχε προηγηθεί η αποστολή email στο λιμεναρχείο Λέσβου από μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Aegean Boat Report) που ενημέρωσε τις Αρχές για την επικείμενη άφιξη στην Ελλάδας βάρκας με παράτυπους μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια. 

Επειτα από έρευνα, στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν τους παράτυπους μετανάστες σε δασώδη περιοχή, τους οποίους και συνέλαβαν. Εκτός από τους μετανάστες, ωστόσο, τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν στην ίδια περιοχή έναν 45χρονο υπήκοο Καναδά, καθώς επίσης και τρεις Γερμανούς δημοσιογράφους. Οι τελευταίοι προσήχθησαν και έπειτα από την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν αποδείχθηκε ανάμειξή τους στην υπόθεση.

Ο 45χρονος κατέθεσε ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών, καθώς και για απείθεια. Σε ξύλινη καλύβα όπου διέμενε ο 45χρονος βρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, μία φωτογραφική μηχανή, ένας τηλεφακός, τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης κ.ά. 

Ενώπιον ανακριτή

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν χθες οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν την Τρίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Η άφιξή τους στην Ελλάδα, όπως και η σύλληψή τους, έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και έθεσε σε συναγερμό όχι μόνον το Λιμενικό, αλλά και την ΕΥΠ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για ταχύπλοο σκάφος που πλησίασε τις ακτές της Λέσβου και αποβίβασε δύο άτομα. Το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και επέστρεψε στην Τουρκία πριν καταδιωχθεί από τα σκάφη του Λιμενικού.

Τα δύο άτομα που αποβίβασε ήταν Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι δήλωσαν δικηγόροι που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Στην ακτή τούς παρέλαβαν με αυτοκίνητο δύο άτομα, επίσης Τούρκοι, που φορούσαν καταδυτικές στολές και είχαν μαζί τους καταδυτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα εν λόγω άτομα καταδιώχθηκαν από στελέχη του Λιμενικού (στην ξηρά) και συνελήφθησαν. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν μισθωθεί δύο σπίτια στη Λέσβο για να φιλοξενηθούν οι δύο άρτι αφιχθέντες Τούρκοι υπήκοοι.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατάσχεσε το όχημα, τον καταδυτικό εξοπλισμό, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλαστό 
ταξιδιωτικό έγγραφο.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube