REAL TIME |

Weather Icon
Ιστορία 29 Νοεμβρίου 2020

Στη μνήμη του Αυστραλού σωτήρα επιζησάντων της Γενοκτονίας στη Θράκη Τζορτζ Τρελόαρ

Στη μνήμη του Αυστραλού σωτήρα επιζησάντων της Γενοκτονίας στη Θράκη Τζορτζ Τρελόαρ

Ο Τρελόαρ δούλεψε σκληρά, για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ρακένδυτων και ταλαιπωρημένων προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους διωγμένοι, από τον Πόντο, την ανατολική Θράκη και όλη τη Μικρασία, και βρέθηκαν στη Δυτική Θράκη να διεκδικούν μια λωρίδα ουρανό. Για την προσφορά του Τρελόαρ, γράφει ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης.

Υπό το φως της τρέχουσας μαζικής μετανάστευσης προσφύγων, το έργο του Τζορτζ Τρελόαρ στη σωτηρία χιλιάδων ανθρώπων έρχεται στη μνήμη μας ως διαρκής παρακαταθήκη.

Με ρίζες ταπεινές από την αγροτική Αυστραλία, ο Τρελόαρ κατάφερε να αναδειχθεί ως μία εκ των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα του ανθρωπισμού. Γεννημένος στην αγροτική κωμόπολη της Βικτώριας Μπαλαράτ, ο Τζορτζ Ντέβιν Τρελόαρ έζησε πολλές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Εργάστηκε ως μαθητευόμενος κτηνοτρόφος στην ενδοχώρα της Αυστραλίας και ως ηθοποιός στην Αγγλία, ενώ έγινε ταγματάρχης στους Φρουρούς του Coldstream στο δυτικό μέτωπο. Υπηρέτησε με τη Βρετανική Αποστολή στη Ρωσία (1919-1921) και εργάστηκε με τους Λευκούς Ρώσους πρόσφυγες κοντά στην Κωνσταντινούπολη (1921-1922) πριν διοριστεί Αρμοστής για τους Πρόσφυγες της Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ) στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube