Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 28 Νοεμβρίου 2020

Σε ύψιστο συναγερμό οι πρεσβείες του Ισραήλ σε όλον τον κόσμο- Μετά τις απειλές του Ιράν για αντίποινα

Σε ύψιστο συναγερμό οι πρεσβείες του Ισραήλ σε όλον τον κόσμο- Μετά τις απειλές του Ιράν για αντίποινα

Ισραήλ: Σε ύψιστο συναγερμό οι πρεσβείες σε όλον τον κόσμο- Μετά τις απειλές του Ιράν για αντίποινα (EPA/Αρχείο)

Συναγερμός στο Ισραήλ μετά τις απειλές του Ιράν για εκδίκηση για τον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έθεσε τις πρεσβείες του σε όλον τον κόσμο το Ισραήλ, μετά τις απειλές του Ιράν για αντίποινα, από την δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα κοντά στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε το ισραηλινό Ν12 σήμερα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι το υπουργείο δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας που αφορούν τις διπλωματικές αποστολές του στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τον θάνατο του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος σκοτώθηκε από ενόπλους που είχαν στήσει ενέδρα στο αυτοκίνητό του, έξω από την Τεχεράνη.

Ο Φαχριζαντέχ θεωρείτο εδώ και καιρό ύποπτος από τη Δύση ως ο εγκέφαλος ενός μυστικού προγράμματος για την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση.

Οι ιερωμένοι και οι στρατιωτικοί που κυβερνούν το Ιράν απείλησαν ότι θα πάρουν εκδίκηση για τον φόνο, του 59χρονου επιστήμονα, για τον οποίο ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού δολοφόνοι τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στην Τεχεράνη.

«Η δολοφονία του μάρτυρα Φαχριζαντέχ δείχνει την απελπισία των εχθρών μας και το βάθος του μίσους τους. Το μαρτύριό του δεν θα επιβραδύνει τα επιτεύγματά μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ιρανός πρόεδρος.

Η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας απέστειλε δε, και επιστολή προς τον τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου αναφέρει ότι υπάρχουν «ισχυρές ευθύνες» πως το Ισραήλ ήταν «υπεύθυνο» για τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα.

Στην επιστολή, που επιδόθηκε χθες στους παραλήπτες, τονίζεται πως το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αμυνθεί.

Απευθύνοντας «προειδοποίηση εναντίον τυχοδιωκτικών μέτρων από μέρους των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ειδικά την εναπομείνασα περίοδο της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ στην εξουσία», η Τεχεράνη «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τον λαό της και να προασπίσει τα συμφέροντά της», τονίζεται στο κείμενο που υπογράφεται από τον Ιρανό πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, τον Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί.

Ακόμη, στην επιστολή, που επικαλείται το Reuters, τονίζεται πως το Ιράν αναμένει από τον Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσουν σθεναρά την δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζάντε και να «λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των δραστών» της.

Πηγή: www.lifo.gr με πληροφορίες του Reuters 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube