REAL TIME |

Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Το κάρο μπροστά απ’ τα βόδια

Σάββας Καλεντερίδης: Το κάρο μπροστά απ’ τα βόδια

Μπορεί το άλογο να είναι ταυτισμένο με την υπερηφάνεια, όμως τα βασικά υποζύγια, που σήκωσαν το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής καλλιέργειας και έσερναν το κάρο, όπως έλεγχαν την βοϊδάμαξα, ήταν τα βόδια. Δυνατά, με ισχυρό μυικό σύστημα και ανθεκτικά, ήταν ο βασικός σύντροφος του κάθε αγρότη, σε όλες τις δουλειές, μέχρι να μπει η μηχανοκαλλιέργεια στη ζωή τους. Για όσους δεν έχουν ζήσει σε χωριό, σε εποχές που… μεσουρανούσαν τα συμπαθή υποζύγια, μπροστά βάζαμε τα βόδια και από πίσω ήταν το κάρο ή το άρροτρο, ανάλογα.

Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης γιατί πηγαίνουμε πίσω, σ’ εκείνες τις δύσκολες πλην όμως πραγματικά όμορφες εποχές, όπου κυριαρχούσαν οι μυθικές μορφές των προγόνων μας.

Γιατί δυστυχώς, στις εποχές μας, πιθανόν ελλείψει παραστάσεων, αμαθείς και ανίδρωτοι όπως είναι, κάποιοι βάζουν το κάρο μπροστά απ’ τα… βόδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube