Weather Icon
Ορθοδοξία , Ρωσία 5 Νοεμβρίου 2020

Πούτιν: Φέρνει στον ΟΗΕ το θέμα της απαγόρευσης προσβολής θρησκευτικών συναισθημάτων

Πούτιν: Φέρνει στον ΟΗΕ το θέμα της απαγόρευσης προσβολής θρησκευτικών συναισθημάτων

Του Κώστα Ονισένκο

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν συμφώνησε να προωθήσει στον ΟΗΕ την ιδέα για την παγκόσμια απαγόρευση προσβολής συναισθημάτων των πιστών.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας «εθνική ενότητας» της Ρωσίας, χθες.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ο επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου των μουσουλμάνων Βορείου Καυκάσου Ισμαήλ Μπερντίεβ πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να προωθήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη θέσπιση -σε παγκόσμιο επίπεδο- νόμου που θα απαγορεύει την προσβολή των συναισθημάτων των πιστών.

«Καλή πρόταση. Δεν καταλαβαίνω ποιος μπορεί να διαφωνεί στο να απαγορευτεί η προσβολή των αισθημάτων των πιστών σε οποιαδήποτε μορφή. Πρέπει να το σκεφτώ, οπωσδήποτε θα το αναθέσω στο Υπουργείο Εξωτερικών» απάντησε ο Πούτιν, προσθέτοντας «πρέπει να το σκεφτούμε (πώς μπορεί να γίνει). Όπως καταλαβαίνετε στις διεθνείς πλατφόρμες (φορείς) δεν περνάνε πάντα οι πρωτοβουλίες μας. Αλλά ορισμένες όντως προκαλούν αρκετά θετική αντίδραση».

ΠΗΓΗ: orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube