REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 16 Νοεμβρίου 2020

Οταν οι Ελληνες έκαναν τον Τζο Μπάιντεν να κλάψει: Σταθήκατε δίπλα μου, με στηρίξατε από τις πρώτες μέρες μου στη Γερουσία

Οταν οι Ελληνες έκαναν τον Τζο Μπάιντεν να κλάψει: Σταθήκατε δίπλα μου, με στηρίξατε από τις πρώτες μέρες μου στη Γερουσία

Η ημέρα του εορτασμού της επετείου του «Όχι» από το OΧΙ Day Foundation το 2016 στην Ουάσιγκτον ήταν μια δύσκολη ημέρα για τον Τζο Μπάιντεν.

Οι επικεφαλής του Ιδρύματος, γνωστοί λομπίστες, Άντυ και Μάικ Μανάτος, είχαν αποφασίσει να τιμηθεί στην εκδήλωση ο γιος του, Μπο Μπάιντεν, που είχε φύγει από τη ζωή τον προηγούμενο χρόνο, προσκαλώντας τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Καθισμένος δίπλα στον Άντυ Μανάτο, ο εκλεγμένος πλέον πρόεδρος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και όταν ανέβηκε στο βήμα για να απευθυνθεί στην Ελληνική Κοινότητα, σκούπιζε συνεχώς με χαρτομάντιλο τα μάτια του, πριν «αποθεώσει» τους Έλληνες φίλους του.

«Κάποιος κάποτε με ρώτησε τι είναι φίλος και απάντησα “μια ψυχή που ζει σε δυο σώματα”. Αυτό συνοψίζει τις σχέσεις μου με αυτή την κοινότητα, τα τελευταία 40 χρόνια. Η αφοσίωσή σας, η φιλία σας, όταν τα πράγματα ήταν άσχημα, αλλά και όταν τα πράγματα ήταν καλά… Είστε αστείρευτη πηγή δύναμης για μένα. Σταθήκατε δίπλα μου, με στηρίξατε από τις πρώτες μέρες μου στη Γερουσία», είπε ο Τζο Μπάιντεν, αναφέροντας ονομαστικά κάποιους από τους ομογενείς που ήταν παρόντες, μεταξύ των οποίων ο Ντένις Μιλ, ο father Άλεξ Καρλούτσος και ο Τζιμ Χάνος.

«Έχετε στενούς δεσμούς με την οικογένειά μου και κάποιοι από εσάς είναι φίλοι μου μια ζωή. Ντένις, Νικ, father Άλεξ -όταν βλέπω τον father Άλεξ, μου έρχεται να λέω ναι father Άλεξ, ναι, με έμαθε να κάνω τον σταυρό μου ανάποδα -και Tζιμ έγινες πολύτιμος φίλος. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η Ελληνική Κοινότητα διαμόρφωσε την πολιτική μου συνείδηση», επισήμανε, αποκαλύπτοντας και πώς απέκτησε το… ελληνικό του επίθετο με «νονό» τον Άντυ Μανάτο. «Το ‘χω ξαναπεί, αλλά ένας από τους θησαυρούς μου είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε (σ.σ.: ο Άντυ Μανάτος) όταν εξελέγην αντιπρόεδρος, και έλεγε δεν είχαμε ποτέ Έλληνα στον Λευκό Οίκο αλλά τώρα έχουμε τον Τζων Μπαϊντενόπουλος», είπε καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

Συγκινημένος ο Τζο Μπάιντεν, μιλάει για τις σχέσεις του με την Ελληνική Κοινότητα (από το 20ό έως το 22ο λεπτό οι δηλώσεις Μπάιντεν για την ελληνική κοινότητα):

Η συγκλονιστική ιστορία της με τη δολοφονία της μητέρας της και έξι αδελφών της στο χωριό της στο Ιράκ καθήλωσε το κοινό και τον Τζο Μπάιντεν, που την αγκάλιασε συγκινημένος. «Οι Έλληνες είπαν “όχι” στους ναζί … Όταν λέμε “όχι” στη βαρβαρότητα, ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε το τίμημα. Όταν είπα “όχι” στο ISIS, με απέλασαν και -ποιος ξέρει- ίσως πληρώσω το τίμημα γι’ αυτό, αλλά λέγοντας “όχι” σε αυτούς βρήκα την ανθρωπιά μέσα μου. Πρέπει να στηρίζουμε το σωστό και την αλήθεια. Πρέπει να πούμε “όχι” στον βιασμό και στον φόνο. Πρέπει να πούμε “όχι” σε οποιοδήποτε καθεστώς θέλει να πάρει την ανθρωπιά από εμάς. “Όχι” στη βαρβαρότητα, “όχι” στη σκλαβιά, “όχι” στο ΙSIS», είχε πει, μεταξύ άλλων, η Νάντια Μουράντ, η οποία δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Κονγκολέζο γυναικολόγο Ντένις Μακουέγκε.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube