Weather Icon
Κύπρος 23 Νοεμβρίου 2020

Ως Πρόβατον Επί Πενταμερήν

Ως Πρόβατον Επί Πενταμερήν

Αντώνης Σιβιτανίδης

Ο ΟΗΕ, με την ανέχεια της ΕΕ και εκπτώτων Εγγυητριών Δυνάμεων (από το 1974, καμία δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας), ετοιμάζονται να τελέσουν δια της επικείμενης πενταμερής, την επίσημη σφαγή και ενταφιασμό, της Κυπριακής Δημοκρατίας, κοινή συναινέσει της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικά λανθασμένης πορείας μας, στον χειρισμόν του Κυπριακού, για την οποία ευθύνεται:

α) η αδυναμία και ανικανότητά μας να αναγνωρίσουμε τί πραγματικά θέλει η Τουρκία και,

β) ο εγκλωβισμός μας στην λανθασμένη θεώρηση της μικρότητας και αδυναμίας του κράτους μας.

Αβασάνιστα και λανθασμένα έχουμε επενδύσει στην μικρόψυχη, νεοραγιαδίστικη πολιτική του κατευνασμού, η οποία επειδή θεωρεί ότι η λύση βρίσκεται στην Άγκυρα, μας επιβάλει να κάνουμε όλες τις υποχωρήσεις, έτσι ώστε η Τουρκία να δει αυτό που την συμφέρει, και να αλλάξει πολιτική στο Κυπριακό. Πόσο βαθιά νυχτωμένοι και αδιάβαστοι είμαστε.

Το κράτος μας δεν είναι μικρό, ούτε και αδύναμο. Μικρότητα υπάρχει μόνο στα ηττοπαθημένα μυαλά μας, που θεωρούν ότι ηττηθήκαμε το 1974, και για αυτό πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες. Το 1974 δεν ηττηθήκαμε. Προδοθήκαμε.

Η μορφολογία του εδάφους της Κύπρου, η τεχνολογία των έξυπνων όπλων, και η μορφή του αγώνα που θέλουμε να διεξάγουμε, μας επιτρέπουν να κτίσουμε ένα αξιόμαχο στράτευμα το οποίο, όχι μόνο να μπορεί να διεξάγει αμυντικό αγώνα, αλλά με τις σωστές συμμαχίες και απελευθερωτικό.

Η πολλάκις, διεθνώς αναγνωρισμένη νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας (με επικράτεια σε ολόκληρο το νησί), όπως έχει μετεξελιχθεί και λειτουργεί σήμερα, χωρίς την απαραίτητη συμμετοχή των τούρκων συμπατριωτών μας στην διοίκηση (δεν τους αποκλείσαμε εμείς, μονοί τους αυτό-εξαιρέθηκαν και αυτό-απομονώθηκαν στα κατεχόμενα), είναι το ισχυρότερο όπλο μας, και η μόνη νομιμότητα, η οποία παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν δεν μπορεί να εξευρεθεί άλλη λύση. Και αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τί πραγματικά θέλει η Τουρκία; Δεν θέλει διχοτόμηση, δεν θέλει προσάρτηση των κατεχομένων, ούτε και δύο κράτη. Μας το είπε ο Εντζεβίτ. «Δεν τρελαθήκαμε να θέλουμε διχοτόμηση..» γιατί αυτό σημαίνει την νόμιμη, απρόσκοπτη και απεριόριστη παρουσία Ελληνικού στρατού στην Κύπρο, κλείνοντας έτσι τον Ελληνικό βρόγχο στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν θέλει να κατακτήσει ολόκληρη την Κύπρο. Θα μπορούσε να το κάνει το 1974. Και αυτό μας το εξήγησε ο Ετζεβίτ. Εάν καταλάμβαναν, λέει, όλη την Κύπρο, θα ήταν τόσο μεγάλη η διεθνής κατακραυγή από την πλήρη κατάλυση ενός κυρίαρχου κράτους, που τελικά θα αναγκάζονταν να αποχωρίσουν. Πήραν αυτό που θεωρούσαν ότι τους αναλογούσε, και κάτι παραπάνω (τα Βαρώσια) για να έχουν να διαπραγματεύονται.

Αυτά είναι εκβιαστικές μπλόφες για να δεχτούμε: α) την νομιμοποίηση και διεθνή αναγνώριση του παράνομου, κατοχικού καθεστώτος και β) την επικυριαρχία της Τουρκίας στα ελεύθερα εδάφη μέσων της ισόποσης, ισότιμης, 50/50 αντιπροσώπευσης της, στην Ομοσπονδιακή/Συνομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αυτά, μόνο με την δική μας συναίνεση μπορούν να επιτευχθούν. Εάν υπήρχε άλλος τρόπος, η Τουρκία θα τον είχε είδη βρει, και οι διεθνείς πάτρωνοί της θα μας τον είχαν είδη επιβάλει. Απλά θυμηθείτε τον διεθνή τραμπουκισμό και εκβιασμό που δεχτήκαμε για να πούμε ναι στο τρισκατάρατο Σχέδιο Ανάν.

Έως πρόβατον επί σφαγής οδηγεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη την Κυπριακή Δημοκρατία στην επικείμενη πενταμερή. Για να αναγνωρίσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι δεν είναι διεθνές αναγνωρισμένο κυρίαρχο κράτος αλλά μια ισότιμη, με το παράνομο κατοχικό καθεστώς, κοινότητα. Και βαδίζοντας προς τα Σούσα, με το πιστόλι στο κρόταφο, σαν έτοιμος από καιρό, θα μας πει ότι έπρεπε να επιλέξει μεταξύ των δύο κρατών ή μιας καινούργιας Ανανικής σοφιστείας, που θα παραδίδει ολόκληρη την Κύπρο στην Τουρκία.

Εάν αυτός είναι ο σκοπός σου κύριε Πρόεδρε, παραιτήσου.

Αντώνης Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗ.ΚΟ.

www.sivitanidis.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube