REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί 28 Νοεμβρίου 2020

Οργανωμένη επιχείρηση κατασκοπείας για τα νέα συστήματα UAV των ΕΔ εντοπίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Οργανωμένη επιχείρηση κατασκοπείας για τα νέα συστήματα UAV των ΕΔ εντοπίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μια οργανωμένη επιχείρηση υποκλοπής των πληροφοριών σε διαγωνισμούς, ακόμα και άκρως απόρρητους όπως αυτός των UAV, πιθανότατα μια συγκεκαλυμένη επιχείρηση κατασκοπείας, εντοπίστηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με εταιρεία-φάντασμα η οποία δήθεν συμμετέχει στους διαγωνισμούς, αλλά την τελευταία στιγμή δεν καταθέτει προσφορά, έχοντας ότι (βάσει της… νομοθεσίας) πληροφορηθεί όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των προσφορών!

Η εταιρεία-φάντασμα συμμετέχει, υποτίθεται ως διαγωνιζόμενος, χωρίς να υποβάλλει κανένα δικαιολογητικό, χωρίς τεχνική προσφορά και προφανώς χωρίς οικονομική προσφορά.

Όμως βάσει του νόμου περί προμηθειών, ο κάθε συμμετέχων, ανεξάρτητα αν καταθέσει προσφορά, έχει δικαίωμα πρόσβασης στους φακέλους των υπολοίπων εταιριών, στις τεχνικές προσφορές και στα οικονομικά τους στοιχεία!

Χωρίς. λοιπόν, να είναι ουσιαστικά διαγωνιζόμενος, συλλέγει όλα τα στοιχεία και κυρίως τις ειδικές διαμορφώσεις που έχουν τα προτεινόμενα για την Ελλάδα συστήματα.

Αυτό έχει γίνει τρεις φορές, αλλά το «καμπανάκι» κτύπησε στο ΥΠΕΘΑ όταν στο άκρως απόρρητο πρόγραμμα των UAV που κατατέθηκαν προσφορές από διάφορες εταιρείες για εναέρια μη επανδρωμένα συστήματα προσαρμοσμένα στις ελληνικές ανάγκες εμφανίστηκε η συγκεκριμένη «συμβουλευτική εμπορική εταιρία» μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαγωνισμών, γνωστό ως ΕΣΗΔΗΣ.

Όταν αντιλήφθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίστηκε ως υποψήφια κτύπησε καμπανάκι, αλλά ήταν αργά: Είχαν καταφέρει να πάρουν όλες τις τύποις «ανταγωνιστικές» προσφορές -και λέμε «τύποις» γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ προσφορά- και άρα όλοι οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων για τα ελληνικά UAV με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές, έχουν διαρρεύσει!

Τώρα και να κλείσει το «παράθυρο κατασκοπείας» του συγκεκριμένου νόμου, είναι πολύ αργά για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αφού η διαρροή έχει γίνει και ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει τις ειδικές διαμορφώσεις που θα έχουν τα ελληνικά UAV…

www.anixneuseis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube