Weather Icon
Συρία , Τουρκία 2 Νοεμβρίου 2020

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εκκενώνουν τα μεγαλύτερα παρατηρητήρια εντός Συριακού εδάφους

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εκκενώνουν τα μεγαλύτερα παρατηρητήρια εντός Συριακού εδάφους

BasNews – Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) εκκένωσαν εντελώς το σημείο παρατήρησης Morek σήμερα το πρωί στην ύπαιθρο της Βόρειας Χαμά, το μεγαλύτερο σημείο ανάπτυξης τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην DPA από τοπικές πηγές στην πόλη Morek, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και φορτηγά που ανήκουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφυγαν σήμερα το πρωί από το σημείο παρατήρησης στο Morek στην ύπαιθρο της Βόρειας Χαμά, η οποία πολιορκείται από τον συριακό στρατό για περισσότερο από ένα χρόνο. Τοπικές πηγές πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες εκκένωσης του σημείου παρατήρησης συνεχίσθηκαν για 24 ώρες τις τελευταίες δύο ημέρες.

Πηγές κοντά στις δυνάμεις του καθεστώτος ανέφεραν ότι οι μηχανικές ομάδες που συνδέονται με τον συριακό στρατό θα καταστρέψουν όλα τα παρατηρητήρια που έχουν τοποθετηθεί από τις τουρκικές δυνάμεις κοντά στη βάση δίπλα στον διεθνή δρόμο Δαμασκού-Χαλεπίου. Η TSK άρχισε να εκκενώνει τη βάση Morek στην ύπαιθρο της Χαμά τον περασμένο μήνα και η πρώτη συνοδεία οχημάτων με στρατιωτικό εξοπλισμό και εξοπλισμό logistics αναχώρησε στις 20 Οκτωβρίου. Οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν επίσης να εκκενώνουν ένα άλλο τουρκικό σημείο παρατήρησης στο Şir Mağar, στη βόρεια επαρχία Hama, προς το σημείο Kavfakin στη νότια εξοχή του Idlib, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.basnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube