REAL TIME |

Weather Icon
Stirlitz , Δημόσια Διοίκηση , Υγεία 2 Νοεμβρίου 2020

Οι “ευπαθείς ομάδες”

Οι “ευπαθείς ομάδες”

 

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι χάρη στους πρώην κνίτες που έχει μαζέψει γύρω του ο Μητσοτάκης (Θεοδωρικάκος και λοιποί) θα ερχόταν η μέρα που θα έκαναν τέτοιο απίστευτο πάρτι σε βάρος των κορόιδων του ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενοι το ουρανοκατέβατο δώρο του κορωνοϊού. 

Επί δεκαετίες οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται σαν κατώτερα όντα σε σύγκριση με την προνομιακή τάξη των δημοσίων υπαλλήλων την οποία χαϊδεύουν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις προκειμένου να αντλούν ψήφους από τη διορισμένη πελατεία τους. Είναι κοινό μυστικό ότι στη χώρα μας έχει εγκαθιδρυθεί μια κοινωνική οργάνωση βασισμένη στις κάστες, όπως στην Ινδία. Αν καταφέρεις να τρυπώσεις στην κάστα του δημοσίου, έστω και ως συμβασιούχος, μπορείς να έχεις μετά κάθε είδους παλαβή απαίτηση, όπως το να μονιμοποιηθείς σώνει και καλά είτε παράγεις έργο είτε όχι, να μην αξιολογείσαι για τη δουλειά που (υποτίθεται ότι) κάνεις, να δικαιούσαι τις πιο απίστευτες άδειες και τα πιο προκλητικά επιδόματα που αν τα ακούσει Αμερικανός ή Δυτικοευρωπαίος θα νομίζει ότι κάποιος του κάνει χοντρή πλάκα, ή να μεταταχθείς σε άλλη δημόσια υπηρεσία αν εκείνη στην οποία βρίσκεσαι πρέπει αναγκαστικά να καταργηθεί επειδή χρεοκόπησε ή δεν έχει πλέον αντικείμενο εργασίας.

Από την άλλη πλευρά οι άτυχοι πληβείοι που ανήκουν στην κάστα του ιδιωτικού τομέα φορολογούνται εξοντωτικά, αντιμετωπίζουν μονίμως το φάσμα της ανεργίας χωρίς κανένα μαξιλαράκι ασφαλείας, έχουν ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα σε σύγκριση με εκείνα των δημοσίων υπαλλήλων, πληρώνουν εισφορές και φόρους για να τους καρπώνονται άλλοι, και πολλές φορές αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να μην επωμιστούν εφ’ όρου ζωής τη χρεοκοπία του σάπιου ελληνικού κράτους.

Όμως ούτε που θα μπορούσαν ποτέ να υποψιαστούν οι καψεροί ότι θα ερχόταν μια μέρα που η κάστα του δημοσίου θα προσευχόταν να επιβληθεί lockdown λόγω κορωνοϊού ώστε να απολαύσει πολύμηνες διακοπές μετ’ αποδοχών στο σπίτι της, ενώ τα υποζύγια του ιδιωτικού τομέα όχι μόνο θα έπρεπε να συνεχίσουν να πληρώνουν με τους φόρους τους τις “ευπαθείς ομάδες” των δημοσίων υπαλλήλων για να κάθονται, αλλά θα καταστρέφονταν και από πάνω οικονομικά εξαιτίας της δραματικής ύφεσης που θα προκαλούσε η καραντίνα.

Stirlitz

 

Ε και; Είμαστε πανέτοιμοι! Πανέτοιμος ο ιδιωτικός τομέας για το επίδομα των 534 ευρώ, εάν, εάν και ΕΑΝ το δικαιούται φυσικά. Πανέτοιμοι και οι Δημόσιοι για νέο μετ΄ αποδοχών απέραντο καθησιό. Συγκλονισμένο το πανηλίθ… το πανελλήνιο ήθελα να πω, από την αύξηση των κρουσμάτων. Φωνάζουν όλα τα κανάλια στο Κράτος-παρωδία. Είδατε;;; Νάτα τώρα, λέει ο Ευαγγελάτος. Για όσους “άνοιξαν τώρα τους δέκτες τους” να πούμε ότι ο κύριος Ευαγγελάτος είναι εκείνος ο καλός κυριούλης που έβλεπε (όπως και όλοι οι άλλοι κυριούληδες βεβαίως) μία “συγκλονιστιστική και μεγαλειώδη συγκέντρωση” στις μαζικές αντιφασιστικές πορείες στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την χώρα, αλλά και όταν μαζεύτηκαν 30.000 δημοκράτες να γιορτάσουν την νίκη απέναντι στον φασισμό τον μαύρο (όχι τον άλλο, τον κόκκινο φασισμό, αυτός… δεν υπάρχει…). Θυμάστε;;; Αυτός…

Μα, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η συμπρωτεύουσα π.χ. είχε λέει ΜΗΔΕΝΙΚΑ κρούσματα. Τι έγινε μέσα σε 15 μέρες;;; Έλα μου ντε! Ανεξήγητο! Αφού δηλαδή συγκλονιστήκαμε από τις συγκλονιστικές συγκεντρώσεις, ξανασυγκλονιστήκαμε από τα συγκλονιστικό αριθμό κρουσμάτων και τα συγκλονιστικά για την οικονομία μέτρα. Γιατί ο Κόσμος μας δεν είναι μόνο φανταστικός. Είναι και συγκλονιστικός και μεγαλειώδης.


.
Τα 2000 plus κρούσματα δεν έχουν καμία σημασία. Καμία. Σημασία έχει ότι οι Δημόσιοι θα πληρωθούν ακόμα και αν σταματήσει η Γη να γυρίζει. Λες και στην ομορφότερη χώρα του κόσμου ο Δημόσιος για να πληρωθεί πρέπει να δουλεύει κιόλας. Σημασία έχει ότι τα αναδρομικά μπαίνουν κανονικά. Το ότι ο ιδιωτικός τομέας βλέπει τυρόπιτα και δακρύζει επίσης δεν έχει καμία σημασία. Λες και ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, χρειάζεται ή θέλει “ιδιωτικό τομέα” και τέτοιες καπιταλιστικές μ@@@@ίες. Και βεβαίως, σημασία έχει μόνο ότι νίκησε η Δημοκρατία. Για αυτό εσύ, σύντροφε, μη μασάς. Κάνε ότι θες. Είπαμε. Ο Κόσμος αυτός είναι φανταστικός.
.
Σύμφωνα με την μαύρη προπαγάνδα των φασιστών και των φιλελέδων στην ραγδαία αυτή αύξηση των κρουσμάτων έχουν παίξει μεγάλο ρόλο ΚΑΙ οι πολύ πρόσφατοι αγώνες των συντρόφων σε όλη την χώρα για την “νίκη της Δημοκρατίας”. Αυτό βεβαίως είναι εντελώς συμπτωματικό, αφού είναι γνωστό πως για την αύξηση αυτή φταίνε οι περιπτεράδες και οι πλατείες. Φταίνε τα λεωφορεία, αφού μέχρι πριν 3 βδομάδες ο κόσμος μέσα ήτανε “απλωτά” και ξαφνικά είναι ο ένας πάνω στον άλλο! Φταίνε τα καφέ που από κει που ήταν εντελώς άδεια, πριν 20 μέρες ξαφνικά “γέμισαν” κι αυτά! Και τους βάζανε και 4-4 σε κάθε τραπέζι για να κονομάει το μεγάλο κεφάλαιο! Φταίνε εκείνα τα μεγαλοπερίπτερα που δεν έκλειναν! Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να λένε πως 30.000 άτομα είναι συνωστισμός, την στιγμή που πάνε 10 και 20 πολλές φορές άτομα στις πλατείες κάθε Σ/Κ.

Άλλοι φιλελέ φασίστες λένε πως είναι γελοίοι οι συνδικάλες σύντροφοι της ΟΛΜΕ που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στο α-π-έ-ρ-α-ν-τ-ο καθησιό και δεν έπρεπε να κάνουν 9 συλλαλητήρια την ημέρα, ( μεγάλο ψέμα, 8 έκαναν) αλλά έπρεπε να κάνουν λέει… μάθημα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Πως να κάνουν μάθημα αφού τα παιδγιά επρεπε να κάνουν κατάληψη;;; Και ποιος σας είπε ότι πληρώνονται για να διδάσκουν;;; Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τόσον καιρό που δεν διδάσκουν γιατί πληρώνονται;;; Εεε;;; Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μαύρη, αντιλαϊκή, φασιστική προπαγάνδα που θέλει απλά να φιμώσει την Αριστερή Τρομοκρ… λάθος… Αγωνιστικότητα.

.
Πρέπει να πούμε την αλήθεια να μην ανησυχεί άδικα ο εξυπνότερος λαός του κόσμου. Να το εξηγήσουμε με την μέθοδο του “νιανιά”. Ντοντγουόρι σύντροφοι συνδικάλες ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ και λοιποί αγωνιστές. Τα λοκντάουν και τα όποια μέτρα ΑΛΛΟΥΣ πλήττουν, ΑΛΛΟΥΣ τελειώνουν και στην τελική ΑΛΛΟΥΣ αφορούν. Δεν πλήττουν οικονομικά κανέναν Δημόσιο, κανέναν συνδικάλα και κανέναν κρατικοδίαιτο ξύστη όπου κι αν ξεκουράζεται. Και φυσικά, δεν αφορούν ούτε μετανάστες, ούτε Ρομά και πάνω απ’ όλα… ούτε εσένα σύντροφε αγωνιστή. Εσύ σύντροφε κάνε ό,τι θέλεις. Και μετά εσύ και όλη η Αριστερή Διανόηση μπορείς να φωνάζεις για προσλήψεις και να κόπτεσαι για την ασφάλεια της κοινωνίας, τις ΜΕΘ, την υγεία, το ΕΣΥ, τα λουκέτα, τις απολύσεις κλπ… Κάνε ότι θέλεις. Είπαμε. Ο Κόσμος αυτός είναι φανταστικός.

Kalithanos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube