Weather Icon
Συρία , Τουρκία 10 Νοεμβρίου 2020

o Toυρκικός Στρατός αποχωρεί από στρατιωτική βάση στην Συρία

o Toυρκικός Στρατός αποχωρεί από στρατιωτική βάση στην Συρία

Τουρκικά στρατεύματα στη βορειοδυτική Συρία έχουν αποσυρθεί από μια δεύτερη στρατιωτική βάση στην περιοχή που περιβάλλεται από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, ανέφεραν την Τρίτη ακτιβιστές των μέσων ενημέρωσης.

Η απόσυρση από το παρατηρητήριο στο Sher Mogher στη βόρεια περιοχή Hama έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την εκκένωση της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης της Τουρκίας στην περιοχή που κάποτε κρατούσε η συριακή αντιπολίτευση. Η περιοχή ανατράπηκε από τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης στα τέλη του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης που επίσης εκτόπισε ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς οι συγκρούσεις επέστρεψαν στον πολυσύχναστο θύλακα των ανταρτών, με την επανάληψη των βομβαρδισμών της συριακής κυβέρνησης. Ένας Τούρκος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, δήλωσε ότι η εκκένωση δεν ήταν «απόσυρση, αλλά αναδιάταξη σύμφωνα με τις ανάγκες επί τόπου». Τα τουρκικά στρατεύματα αποσύρθηκαν επίσης από στρατιωτικό σταθμό κοντά στο M5, έναν αυτοκινητόδρομο που διασχίζει βορειοδυτικά.

Οι πλατφόρμες μέσων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Step News Agency, ανέφεραν ότι τα τουρκικά στρατεύματα άρχισαν επίσης να εκκενώνουν μια τρίτη θέση στο αγροτικό Χαλέπι, η οποία είχε παραβιαστεί από την προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας. Τα τουρκικά στρατεύματα μαγνητοσκοπήθηκαν φτάνοντας σε περιοχές που κατέχονται από αντάρτες στο βόρειο Ιντλίμπ. Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είχε δημιουργήσει τους τουρκικούς σταθμούς παρατήρησης για την παρακολούθηση της εκεχειρίας.

Η Τουρκία υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση, ενώ η Ρωσία είναι ο κύριος στρατιωτικός και διπλωματικός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης. Αλλά η εκεχειρία παραβιάστηκε από επανειλημμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και επιθέσεις. Επί του παρόντος, οι κυβερνητικές δυνάμεις στοχεύουν περιοχές στην συρρικνούμενη περιοχή που κατέχει η αντιπολίτευση. Μια αεροπορική επίθεση τον περασμένο μήνα σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για μία από τις μεγαλύτερες συριακές αντιπολιτευόμενες ομάδες, και τον πλησιέστερο σύμμαχο της Τουρκίας, ήταν η πιο θανατηφόρα από την κατάπαυση του πυρός πέρυσι, σκοτώνοντας δεκάδες επαναστάτες.

Επιπλέον βομβαρδισμοί την περασμένη εβδομάδα σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και δύο εργαζόμενους. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η τουρκική απόσυρση αποτελούσε μέρος μιας συμφωνίας για την επανατοποθέτηση των τουρκικών παρατηρητηρίων εντός του θύλακα της αντιπολίτευσης – ή είχε ως στόχο τη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στην περιοχή.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: wtop.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube