Weather Icon

Ο Πεσκόφ σχολίασε την δήλωση του Ερντογάν για την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο Καραμπάχ!

Ο Πεσκόφ σχολίασε την δήλωση του Ερντογάν για την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο Καραμπάχ!

Η δήλωση της Τουρκίας για την ανάπτυξη κέντρου παρακολούθησης στο έδαφος του Καραμπάχ έρχεται σε αντίθεση με το Κρεμλίνο, δήλωσε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντιμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το TASS.

«Αυτό δεν συνάδει με την κατανόησή μας», ανέφερε, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου την Τετάρτη, ο οποίος δήλωσε, ότι στα εδάφη που καταλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζεται να τοποθετηθεί Κέντρο παρακολούθησης κατάπαυσης του πυρός.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι το Κέντρο θα πρέπει να βρίσκεται στο προγονικό έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας Ιλχάμ Αλίγιεφ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την κατάσταση γύρω από τη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την ανάπτυξη του “Τουρκορωσικού ειρηνευτικού κέντρου” στην περιοχή.

Την ίδια ημέρα, ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη του κέντρου παρακολούθησης στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη τριμερής συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δεν συζητήθηκαν, αλλά “αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας”.

Ερωτηθείς ποια περιοχή αναφέρεται σε σχέση με την πιθανή δημιουργία του κέντρου, ο Πεσκόβ τόνισε ότι αυτή «δεν είναι το Καραμπάχ». Σύμφωνα με τον Πεσκόβ, η παρουσία τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν προβλεπόταν με τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube