Ο Κρίστοφερ Μίλερ, νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Του δόθηκε το καθήκον να αποτρέψει νέους πολέμους.

Μόλις τελειώσουν οι προεδρικές εκλογές, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν έχει δικαίωμα παρά μόνο να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις. Αλλά λίγο πριν από την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου εκκαθάριση του Πενταγώνου.

Ο αμερικανικός Τύπος, πάντα απασχολημένος με το να τον απεικονίζει ως ανίκανο ναρκισσιστή, δεν φαίνεται να τον θεωρεί τόσο σημαντικός. Επομένως τον παρουσιάζει ως παίζοντας γκολφ.
.
Ωστόσο, απόλυσε:
- τον υπουργό Άμυνας Mark Esper (αντικαταστάθηκε από τον Christopher Miller),
- τον προϊστάμενο του προσωπικού του γραφείου, Jen Stewart (αντικαταστάθηκε από τον Kash Patel) ·
- τον διευθυντή της αμυντικής πολιτικής, Τζέιμς Άντερσον (αντικαταστάθηκε από τον Άντονι Τάτα), 
- τον υφυπουργός Άμυνας για τις Πληροφορίες και την Ασφάλεια, Joseph Kernan (αντικαταστάθηκε από τον Ezra Cohen-Watnick),
- τον λειτουργό του συνδέσμου με το ΝΑΤΟ, Michael Ryan (αντικαταστάθηκε από τον Andrew Winternitz)
.
Αυτή η μετακίνηση του προσωπικού είναι εύκολο να ερμηνευθεί: από της ανακοίνωσης από τα κύρια μέσα ενημέρωσης για μια αδιαμφισβήτητη νίκη του Joe Biden, πολλαπλασιάζονται οι εξομολογήσεις των ανώτερων αξιωματούχων που εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο σαμποτάρισαν χρόνια τη πολιτική των Τζάκσονων [1]. Οι αποτιθέμενοι αξιωματούχοι είναι ύποπτοι ότι τους κάλυψαν, ακόμα και ότι είχαν σχεδιάσει να ανατρέψουν τον πρόεδρο Τραμπ. Αντίθετα, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που προωθούνται είναι πιστοί στον σημερινό πρόεδρο και όλοι συμμερίζονται την πεποίθηση για στενούς δεσμούς μεταξύ των προεδριών Κλίντον και Ομπάμα και της Αδελφότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων.
.
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό να μιλάμε για μια ξένη μυστική εταιρεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Όμως δεν είναι.
.
Αυτός ο ανασχηματισμός φέρεται να έχει προωθήσει ο Kash Patel. Πρώην βοηθός του εκπροσώπου Devin Nunes στην Επιτροπή Πληροφοριών, είχε διαδραματίσει ρόλο στην απόδειξη της παρακολούθησης του Donald Trump από τη κυβέρνηση Ομπάμα και για την ανοησία του Russiagate [2]. Στη συνέχεια διορίστηκε αναπληρωτής βοηθός του προέδρου Τραμπ και διευθυντής της αντιτρομοκρατίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Ινδικής καταγωγής, γνωρίζει το ρόλο των Αδελφών Μουσουλμάνων για την διοργάνωση των ισλαμιστικών επιθέσεων.
.
Ο νέος υπουργός Άμυνας είναι ο πρώην διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου, συνταγματάρχης Κρίστοφερ Μίλερ. Μπορούμε επομένως να υποθέσουμε ότι έχει μια σε βάθος γνώση του νεφελώματος των Αδελφών Μουσουλμάνων.
.
Ο νέος διευθυντής της αμυντικής πολιτικής είναι ο στρατηγός Anthony Tata, πρώην σχολιαστής του Fox News, κατηγόρησε επανειλημμένα τον πρόεδρο Ομπάμα και τους Κλίντον ότι είναι οι επικεφαλής τρομοκράτες τζιχαντιστικών δικτύων. Παρασυρόμενος από τον ενθουσιασμό του, κατηγόρησε επίσης τον πρώην διευθυντή της CIA, John O. Brennan, ότι σχεδίασε απόπειρα δολοφονίας του πρόεδρου Τραμπ, η οποία αποδείχθηκε δυσφημιστική (αλλά όχι η πρώτη αξίωση). Θα επικουρείται από τον Thomas Williams, πρώην Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που εκπαιδεύτηκε από τον Zbigniew Brzezinski.
.
Ο νέος υφυπουργός Άμυνας για τις Πληροφορίες και την Ασφάλεια είναι ο Ezra Cohen-Watnick. Είναι πρώην μέλος της ομάδας για τις στρατιωτικές πληροφορίες του στρατηγού Μάικλ Φλίν που πολέμησε ενάντια στους Μουσουλμάνους Αδελφούς στο έδαφος. Είναι γνωστό ότι αρνείται τους πολιτικούς συμβιβασμούς.
.
Ο νέος επικεφαλής για την Ευρώπης και το ΝΑΤΟ είναι ο Andrew Winternitz. Αυτός ο φιλο-ιάπωνας, πολιτικός επιστήμονας, είναι ήδη υπεύθυνος για τη Γαλλία στο Πεντάγωνο για αρκετά χρόνια. Είναι το μόνο μέλος της νέας ομάδας που δεν χρειάστηκε να συμπράξει ενάντια στην Αδελφότητα.
.
Αυτή η αναστάτωση έρχεται πολύ αργά: για τέσσερα χρόνια, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έκαναν τα πάντα για να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του προέδρου Τραμπ και να διαρκέσουν οι συγκρούσεις. Ο τελευταίος τους είχε δώσει ένα μεγάλο περιθώριο ελιγμών, γεγονός που του επέτρεψε να δράσει σε άλλους τομείς χωρίς να χρειάζεται να φοβάται στρατιωτικό πραξικόπημα. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, οι στρατηγοί δείχνουν ολοένα και περισσότερο την προθυμία τους να χρησιμοποιήσουν την υγειονομική κρίση για να κρατήσουν έξω από τη δημόσια σκηνή το σύνολο των πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τραμπ, μια στάση σε πλήρη αντίφαση με την υποστήριξη των στρατευμάτων στον Τζάκσονο πρόεδρο.
.
Προφανώς, οι θέσεις του ενός ή του άλλου απέναντι στην Αδελφότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων ήταν ένα κριτήριο για αυτό το ανασχηματισμό. Δεδομένων των στενών δεσμών των οικογενειών Ομπάμα (του πρόεδρου Μπαράκ και του αδελφού του Abon’go Malik) και Κλίντον (του πρόεδρου Μπιλ και της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι) με την Αδελφότητα [3], όλα δείχνουν ότι αυτά τα γεγονότα συνδέονται με την τρέχουσα θεσμική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
.

.
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)
- “The Muslim Brotherhood as auxiliaries of the Pentagon”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 13 July 2019.
- “The Muslim Brotherhood as members of the National Security Council of the White House”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 19 July 2019.
[1] « James Jeffrey a menti au président Trump durant deux ans », Réseau Voltaire, 15 novembre 2020.
[2] “The Devin Nunes Memo”, by Devin Nunes, Voltaire Network, 2 February 2018..
[3] “Links between Muslim Brotherhood and Obama administration”, Translation Alizée Ville, Voltaire Network, 10 November 2013. “Muslim Brotherhood member sits at U.S. National Security Council”, Voltaire Network, 26 June 2014.
.