REAL TIME |

Weather Icon

Ο Μετά-Covid Κόσμος στην «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (Great Reset)

Ο Μετά-Covid Κόσμος στην «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (Great Reset)

Peter Koenig, Global Research,  25-11-20
.
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
.
Klaus Schwab: «H πανδημία αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιρίας για να σκεφτούμε, ξαναφανταστούμε και επανεκκινήσουμε τον Κόσμο Μας» 
.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε πρόσφατα (Οκτώβριος 2020) μια «Λευκή Βίβλο», με τίτλο ( Ανακαθορισμός του Προγράμματος Μελλοντικής Εργασίας-σε έναν μετά-Covid-19 Κόσμο». 
.
Αυτό το κείμενο των 31 σελίδων δίνει την εντύπωση προγράμματος εφαρμογής του σχεδίου «Covid 19- H Mεγάλη Επανεκκίνηση», που δημοσίευσαν τον περασμένο Ιούλιο ο ιδρυτής (τo 1974) και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Οικονομικού Ομίλου (World Economic Forum) Klaus Schwab και ο συνεργάτης του Thierry Malleret. 
.
Αποκαλούν «Επανεκκίνηση του Μέλλοντος» μια Λευκή Βίβλο, υποδηλώνοντας ότι δεν είναι η τελική μορφή. Είναι ένα είδος σχεδίου, ένα «δοκιμαστικό μπαλόνι» για την στάθμιση των αντιδράσεων του κόσμου. Μοιάζει πράγματι με το αφήγημα ενός δημίου.. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το διαβάσουν – δεν έχουν επίγνωση της ύπαρξής του. Αν το διάβαζαν, θα έπαιρναν τα όπλα και θα πολεμούσαν αυτό το τελευταίο ολοκληρωτικό σχέδιο, που… προσφέρεται στον κόσμο από το World Economic Forum.
.
Υπόσχεται ένα τρομακτικό μέλλον σε άνω του  80% περίπου του (επιζώντος) πληθυσμού. Το “1984” του Τζορτζ Όργουελ μοιάζει με καλοήθη φαντασίωση, σε σύγκριση με αυτό που σχεδιάζει το WEF για την ανθρωπότητα.
.
Το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής είναι η δεκαετία –έως το 2030–  δηλαδή ταυτόχρονα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το 2021 – 2030.

Σχέδιο επιχειρηματικών μέτρων απέναντι στον COVID-19: 

  • Επιτάχυνση των ψηφιοποιημένων διαδικασιών εργασίας, που οδηγεί στο 84% όλων των διαδικασιών εργασίας σε ψηφιακές ή εικονικές / βίντεο-συσκέψεις
  • Το 83% των ανθρώπων περίπου προτείνεται να εργάζονται εξ αποστάσεως – δηλαδή τέλος στην αλληλεπίδραση μεταξύ συναδέλφων – απόλυτη κοινωνική αποστασιοποίηση, διαχωρισμός της ανθρωπότητας από την ανθρώπινη επαφή.
  • Περίπου το 50% όλων των ειδών εργασίας προβλέπεται να αυτοματοποιηθεί – με άλλα λόγια, η ανθρώπινη συμβολή θα μειωθεί δραστικά, ακόμη και κατά την απομακρυσμένη εργασία.
  • Επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της επαγγελματικής αναβάθμισης / επανειδίκευσης (π.χ. πάροχοι τεχνολογικής εκπαίδευσης) :Το 42% της αναβάθμισης των δεξιοτήτων ή της κατάρτισης για νέες δεξιότητες θα ψηφιοποιηθεί. Με άλλα λόγια, καμία ανθρώπινη επαφή – όλα σε υπολογιστή, Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), αλγόριθμοι.

Επιτάχυνση της εφαρμογής των προγραμμάτων επαγγελματικής αναβάθμισης / επανειδίκευσης – το 35% των δεξιοτήτων
.
Klaus Schwab: Η πανδημία   αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιρίας για να σκεφτούμε, ξαναφανταστούμε και επανεκκινήσουμε τον κόσμο μας σχεδιάζεται να «επανεργαλειωθούν» – δηλαδή οι υπάρχουσες δεξιότητες που σχεδιάζεται να εγκαταλειφθούν – έχουν κηρυχθεί νεκρές.

  • Επιτάχυνση των συνεχιζόμενων οργανωτικών μετασχηματισμών (π.χ. αναδιάρθρωση) – το 34% των σημερινών οργανωτικών ρυθμίσεων σχεδιάζεται να «αναδιαρθρωθούν» – ή, με άλλα λόγια, οι υφιστάμενες οργανωτικές δομές θα κηρυχθούν παρωχημένες – ώστε να δημιουργηθεί χώρος για νέα σύνολα οργανωτικών πλαισίων, ψηφιακές δομές που παρέχουν τον μέγιστο έλεγχο σε όλες τις δραστηριότητες.
  • Προσωρινή μετάθεση των εργαζομένων σε διαφορετικές εργασίες – αυτό αναμένεται να αγγίξει το 30% του εργατικού δυναμικού. Σημαίνει επίσης εντελώς διαφορετικές μισθολογικές κλίμακες – πιθανότατα αβίωτους μισθούς, που θα καταστήσει επίσης αναγκαίο τον προγραμματισμένο “καθολικό βασικό μισθό” ή “βασικό εισόδημα” – ένα μισθό που θα επιτρέπει μόλις και μετά βίας στους εργαζομένους να επιβιώσουν. – Αλλά θα σας κάνει να εξαρτάσθε πλήρως από το σύστημα – ένα ψηφιακό σύστημα, σο οποίο δεν έχετε κανέναν απολύτως έλεγχο.
  • Προσωρινή μείωση του εργατικού δυναμικού – αυτό προβλέπεται ότι επηρεάζει το 28% του πληθυσμού. Πρόκειται για ένα πρόσθετο ποσοστό ανεργίας, μεταμφιεσμένο, καθώς το “προσωρινό” δεν θα επιστρέψει ποτέ στην πλήρη απασχόληση.
  • Μόνιμη μείωση του εργατικού δυναμικού – 13% μόνιμα μειωμένο εργατικό δυναμικό.
  • Προσωρινή αύξηση του εργατικού δυναμικού – 5% – δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ποιο είδος του εργατικού δυναμικού – πιθανώς ανειδίκευτη εργασία που αργά ή γρήγορα θα αντικατασταθεί επίσης από την αυτοματοποίηση, από Τεχνητή Ευφυΐα και ρομποτοποίηση του χώρου εργασίας.
  • Κανένα συγκεκριμένο μέτρο που θα εφαρμοστεί η εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων:4%. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 4% θα παραμείνει άθικτο; Νέες θέσεις εργασίας από τον αλγόριθμο και την Τεχνητή Ευφυΐα; ΄Οσο μικρό και ασήμαντο και αν είναι το σχήμα, ακούγεται σαν “ευσεβής πόθος”, που  ποτέ δεν πρόκειται να επιτευχθεί.
  • Μόνιμη αύξηση του εργατικού δυναμικού – μόλις το 1% προβάλλεται ως «μόνιμα αυξημένο εργατικό δυναμικό». Αυτό φυσικά δεν είναι καν καλλωπισμός. Είναι σκέτο αστείο.

Αυτό είναι το τι τίθεται αναφέρεται, δηλαδή η συγκεκριμένη διαδικασία της εφαρμογής της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
.
Η Μεγάλη Επανεκκίνηση προβλέπει επίσης, ένα πιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο Κάθε προσωπικό χρέος θα πρέπει να “συγχωρεθεί” –  έναντι της παράδοσης όλων των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων σε ένα διοικητικό όργανο ή οργανισμό – που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το ΔΝΤ.
.
Έτσι, δεν θα έχετε τίποτα – και θα είστε ευτυχισμένος. Γιατί θα σας παρέχονται όλα τα απαραίτητα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να σας συμβεί να διαφωνήσετε με το σύστημα, γιατί – από τώρα ο καθένας από εσάς έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό αντί-Covid 19 και εμφύτευση νάνο-τσιπ – έτσι ώστε με 5G και σύντομα με 6G, το μυαλό σας θα μπορεί να διαγνωστεί και να καθοδηγηθεί.
.
Και σας παρακαλώ, μην το αποκαλείτε  θεωρία συνωμοσίας. Πρόκειται για μια Λευκή Βίβλο, μιαν «επίσημη έκθεση» του World Economic Forum.
.
 O DARPA Oργανισμός Προγραμμάτων Προηγμένης Αμυντικής Τεχνολογίας, είναι τμήμα του Πενταγώνου –και έχει πριν από χρόνια αναπτύξει την τεχνολογία. Είναι απλά θέμα χρόνου να την εφαρμόσουμε. Και σίγουρα θα εφαρμοστεί, αν εμείς, ο λαός, δεν διαμαρτυρηθούμε. – Μαζική Πολιτική Ανυπακοή είναι αυτό που επιβάλλεται – και όχι αργά  αλλά γρήγορα.
.
Όσο περισσότερο το αναβάλλουμε, τόσο περισσότερο υπνοβατούμε προς την απόλυτη ανθρώπινη καταστροφή.

*

Οι κοινωνικές και ανθρώπινες σχέσεις κατασπαράσσονται.
.
Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα για αυτή την νέα “ολοκληρωτική” προσέγγιση WEFγια τον έλεγχο της ανθρωπότητας.
– Εμείς, ο Λαός, δεν μπορούμε να επαναστατήσουμε, δεν έχουμε πλέον την αναγκαία συνοχή μεταξύ μας,
-“Εμείς, ο λαός”, θα υποκινηθούμε ο ένας εναντίον του άλλου. Διότι υπάρχει ήδη ένας απόλυτος ψηφιακός έλεγχος της ανθρωπότητας, που εφαρμόζεται από μια μικρή σούπερ «ελίτ».
– Σε αυτόν τον ψηφιακό έλεγχο  εμείς δεν έχουμε πρόσβαση – είναι πολύ πέρα από την εμβέλειά μας. Η ιδέα είναι, ότι θα αναπτυχθούμε σταδιακά σε αυτό – όσοι από εμάς μπορεί να επιβιώσουν. Μέσα σε μια γενιά περίπου, αναμένεται να γίνει η Νέα Κανονικότητα.
.
Η «φροντίδα της επιβίωσης» είναι μια πτυχή που δεν αναφέρεται άμεσα ούτε στη Μεγάλη Επανεκκίνηση, ούτε στον «Οδηγό Εφαρμογής» – δηλαδή στη Λευκή Βίβλο «Επανεκκίνηση του μέλλοντος, Ανακαθορισμός του προγράμματος εργασίας– σε έναν μετά-covid κόσμο».
.
Ο Bill Gates, οι Rockefellers, ο Kissinger και οι άλλοι, δεν έχουν ποτέ αποκρύψει την πεποίθησή τους ότι ο κόσμος πάσχει από υπερπληθυσμό και ότι ο αριθμός των ανθρώπων πρέπει κυριολεκτικά να  ελαττωθεί. Έχουμε να κάνουμε με ευγονιστές.
.
Μια τέλεια μέθοδος για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι  τα προγράμματα εμβολιασμού που ξεκίνησε ο Bill Gates  και που υποστηρίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σκάνδαλα τέτοιων καταστροφικών προγραμμάτων εμβολιασμού με αποτέλεσμα  θανάτους παιδιών καταγράφηκαν στην Ινδία (στη δεκαετία του 1990), στην Κένυα (2014 και στη συνέχεια) και σε άλλα μέρη του κόσμου.
.
Δείτε  μια πολύ αποκαλυπτική βιντεοσκοπημένη διάλεξη από τον Bill Gates του Φεβρουαρίου 2010, “Καινοτομώντας ως το Μηδέν“,που περίπου συνέπεσε με  την έκδοση «Έκθεση Rockefeller 2010» – η ίδια η έκθεση που μας έχει δώσει μέχρι στιγμής, το “Σενάριο Κοινού Βηγματισμού” – που τώρα το ζούμε. Σχεδόν χωρίς διαμαρτυρίες, – ολόκληρος ο κόσμος – 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ – έχει συνασπιστεί ή εξαναγκαστεί να ακολουθήσει αυτή την άθλια κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.
.
Αυτό που παραλείπει να αναφέρει κάθε έκθεση, « Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» και «Επανακαθορισμός του Μελλοντικού Προγράμματος Εργασίας», είναι το ποιος πρόκειται να επιβάλει αυτούς τους δρακόντειους νέους κανόνες. Υποτίθεται ότι θα είναι οι δυνάμεις που εκπαιδεύονται τώρα για το αστικό πόλεμο –την καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων και κοινωνικής αναταραχής: Η αστυνομία και ο στρατός.
.
Μέρος της Λαϊκής Οργάνωσης της Πολιτικής Ανυπακοής, θα είναι στο να επικεντρωθεί και να απευθύνεται στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση της αστυνομίας και του στρατού για το πώς και σε τι  θα χρησιμοποιηθούν από αυτήν τη μικρή «ελίτ», και ότι στο τέλος είναι και αυτοί μόνο ανθρώπινα όντα, όπως και εμείς οι υπόλοιποι και επομένως καλύτερα να σταθούν στην υπεράσπιση του λαού , της ανθρωπότητας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στους εκπαιδευτικούς και με το ιατρικό προσωπικό: πληροφόρηση με την αδέσμευτη αλήθεια.
.
Αυτή είναι η πρόκληση. Αν πετύχουμε – το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς.
.
Η παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης είναι βάναυση και ισχυρή και δύσκολο να διαψευστεί από “εμάς”, χωρίς έναν αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό για την αντιπροπαγάνδα, και από ομάδα ανθρώπων, η οποία είναι όλο και πιο διχασμένη από τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης. Ο εξαναγκασμός της χρήσης μάσκας  και της κοινωνικής αποστασιοποίησης – έχει ήδη προκαλέσει εχθρότητες, διαιρέσεις και διαφορές μεταξύ συναδέλφων, φίλων, ακόμη και συγγενών.
.
Αυτός ο εξαναγκασμός κατόρθωσε να  προκαλέσει την διαίρεση των κοινωνιών μας.
.
Όχι φόβο λοιπόν, αλλά  κουρέλιασμα  κυριολεκτικά σε κομμάτια των  σχεδίων της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» (“The Great Reset”) – προς μιαν ανθρώπινη εναλλακτική λύση, που θα καταργήσει οργανισμούς όπως το WEF, και υποταγμένους διεθνείς οργανισμούς των, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, UNICEF, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ – και ίσως ακόμη και το σύνολο του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών. Οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες πίσω από αυτό το σχέδιο πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρέπει να εφαρμοστούν οι θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, και της Δίκης της Νυρεμβέργης.

*

Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ειδικός στους υδάτινους πόρους και στο περιβάλλον. Εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και του νερού. Διδάσκει σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής. Γράφει τακτικά για online περιοδικά όπως η Global Research? ICH; Νέες Ανατολικές Προοπτικές (NEO) και πολλά άλλα. Είναι ο συγγραφέας του Implosion – Ένα οικονομικό θρίλερ για τον πόλεμο, την περιβαλλοντική καταστροφή και την εταιρική απληστία – μυθοπλασία με βάση τα γεγονότα και τα 30 χρόνια εμπειρίας της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συν-συγγραφέας της Παγκόσμιας Τάξης και Επανάστασης! – Δοκίμια από την Αντίσταση. Είναι Ερευνητικός Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση.
.
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Παγκόσμια Έρευνα
Πνευματικά δικαιώματα © Peter Koenig, Παγκόσμια Έρευνα, 2020]
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube