Weather Icon
Ισραήλ 1 Νοεμβρίου 2020

O Iσραηλινός Στρατός ενέκρινε την επιχειρησιακή ανάπτυξη του πρώτου γυναικείου στρατεύματος στον μέτωπο ενάντια στην Hezbollah

O Iσραηλινός Στρατός ενέκρινε την επιχειρησιακή ανάπτυξη του πρώτου γυναικείου στρατεύματος στον μέτωπο ενάντια στην Hezbollah

O Iσραηλινός Στρατός  θα επιτρέψει στις γυναίκες να διέλθουν στο εχθρικό έδαφος για να παρέχουν επιτόπου πληροφορίες. Από την Batya Jerenberg, World Israel News, το IDF αποφάσισε για πρώτη φορά να επιτρέψει σε γυναικεία μαχητικά στρατεύματα να περάσουν από τα βόρεια σύνορα για να αντιμετωπίσουν τη Χεζμπολάχ μαζί με τους άνδρες ομολόγους τους, σύμφωνα με το The Jerusalem Post.

Μια μονάδα  από 10 γυναίκες για το Combat Collection Corps θα ενταχθεί σε ένα τάγμα που είναι έτοιμο να διασχίσει τον Λίβανο για να πολεμήσει τη Χεζμπολάχ εάν είναι απαραίτητο. Θα τεθεί σε λειτουργία στο εγγύς μέλλον. Παλαιότερα γνωστοί ως χειριστές Field Intelligence, αυτά τα στρατεύματα θα χρησιμοποιήσουν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά τους για να είναι τα «μάτια στον ουρανό» που βοηθούν τον εντοπισμό των εχθρικών δυνάμεων σε πραγματικό χρόνο. Οι γυναίκες υπηρετούν για το ίδιο χρονικό διάστημα με τους άνδρες συντρόφους τους, μαθαίνουν τις ίδιες δεξιότητες μάχης και λαμβάνουν ίση αμοιβή και παροχές όπως ταιριάζει σε όλους τους στρατιώτες πρώτης γραμμής.

Κάνουν επίσης εφεδρικό καθήκον, όπως κάνουν όλοι οι στρατιώτες του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί χειριστές drone έχουν ήδη περάσει τα σύνορα, σύμφωνα με τον αρχηγό Col Reut Rettig-Weiss σε άρθρο του στο Times of Israel του 2018. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό περιλάμβανε και τα βόρεια σύνορα. Ο Rettig-Weiss, ο οποίος ανέλαβε την ελίτ Sky Riders Unit του Artillery Corps το 2017, είπε: «Οι γυναίκες στρατιώτες συμμετέχουν σε κάθε πτυχή της μάχης, διασχίζουν τα σύνορα και συμμετέχουν ισότιμα ​​στις επιχειρησιακές δραστηριότητες».

Είπε ότι οι καλύτεροι χειριστές του Skylark ταξιδεύουν με ειδικές δυνάμεις βαθιάς διείσδυσης κατά τη διάρκεια μυστικών αποστολών. Σημείωσε ότι η μόνη διαφορά ήταν ότι οι άνδρες στρατιώτες θα κουβαλούσαν τα drone. Οι γυναίκες στρατιώτες χρησιμοποιούν οχήματα για να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους. Ο κλάδος οπτικής ευφυΐας του Ισραήλ έχει καυχηθεί για μεγάλο αριθμό γυναικών χειριστών. Η μονάδα 9900, η ​​οποία διαχειρίζεται τους δορυφόρους του Ισραήλ, δημιούργησε μια προηγμένη μονάδα drone που αποκαλύφθηκε στο κοινό τον Ιούλιο.
Ο διοικητής αποκάλυψε σε μια συνέντευξη στο Globes ότι ”Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που διοικούν το 9900. Ολόκληρος ο ψηφιακός κόσμος της μονάδας καθοδηγείται από μια γυναίκα υπολοχαγός. Εξήντα τοις εκατό της μονάδας από γυναίκες, καθώς και το 45% των αξιωματικών. Αυτή είναι μια τεράστια δύναμη. ” Μεταξύ των επιτυχημένων δράσεων της 9900  ήταν η συγκέντρωση της απαραίτητης οπτικής εικόνας για τη δολοφονία του ανώτερου ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ Μπαχά Αμπού αλ-Ατά τον περασμένο Νοέμβριο”.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: worldisraelnews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube