Weather Icon
Κύπρος , Τουρκία 7 Νοεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν θα κάνει πικνίκ στην Αμμόχωστο, με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Ντ. Μπαχτσελί

Ο Ερντογάν θα κάνει πικνίκ στην Αμμόχωστο, με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Ντ. Μπαχτσελί

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 15 Νομεβρίου

Τελικά δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου 0  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 15 του μήνα ότι θα επισκεφθούν την ΤΔΒΚ με τον Πρόεδρο του MHP, Ντέβλετ Μπαχτσέλι, λέγοντας: «Θα παραβρεθούμε στις τελετές εκεί και στη συνέχεια θα κάνουμε μαζικό πικνίκ στην περιοχή Βαρόσια».

Ο Ερντογάν παρακολούθησε το 7ο Τακτικό Συνέδριο της Επαρχιακής Οργάνωσης του AKP στην πόλη Μαράς. Μιλώντας στα μέλη του κόμματος, είπε, “Όπως είπε το CHP, εάν είχαμε δανειστεί χρήματα από το ΔΝΤ, εάν δεν είχαμε υψώσει τη φωνή μας για την αδικία που γίνεται εις βάρος μας στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, κανείς δεν θα μας είχε βάλει στο στόχαστρο”.

Αφού αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την περιοχή, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Είπε μεταξύ άλλων:

“Όσο η Τουρκία μεγαλώνει και ευδοκιμεί, τόσο αυξάνονται οι επιθέσεις και τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει. Μετά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας η Τουρκία ξεκίνησε μια φιλόδοξη βιομηχανική ανάπτυξη, η οποία εγκαταλείφθηκε από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις του CHP, με αποτέλεσμα να χάσει αυτήν την ευκαιρία. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν ο Adnan Menderes και ο Turgut Özal, δυστυχώς δεν ευδοκίμησαν, κυρίως λόγω πολιτικής αστάθειας, πραξικοπημάτων και ελέγχου του πολιτικού συστήματος. Τον λογαριασμό αυτής της περιόδου έντονης καταπίεσης και καθυστέρησης τον πλήρωσε έθνος μας. Ενώ πολλά κράτη που είχαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες συνθήκες με τη χώρα μας απελευθερώθηκαν γρήγορα και αύξησαν τον πλούτο τους, εμείς σπαταλήσαμε την ενέργεια και το χρόνο μας σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς. Εμείς ως ΑΚΡ μια τέτοια Τουρκία παραλάβαμε. Θυμηθείτε τι βιώσαμε και τις παγίδες που αντιμετωπίσαμε από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2002, οι οποίες μας επέτρεψαν να αναλάβουμε την εξουσία, μέχρι σήμερα. Θυμηθείτε τις προκλήσεις. Θυμηθείτε τις προβοκάτσιες και τις παγίδες που μας έστησαν. Θυμηθείτε πώς έκαψαν τα τζαμιά μας και κατεδάφισαν τους μιναρέδες μας. Δόξα τω Θεώ στεκόμαστε όρθιοι και αγωνιστήκαμε για αυτό. Παλέψαμε για αυτό στα βουνά Gabar και Tendürek. Δεν τα παρατήσαμε, αλλά τελικά κερδίσαμε. Φθάσαμε στο σήμερα μέσα από συγκρούσεις.”

Τέλος, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο πικνίκ στην Αμμόχωστο:

“Δεν σταματήσαμε ποτέ να φωνάζουμε την αλήθεια στα πρόσωπα εκείνων που επιτέθηκαν στον πολιτισμό μας. Ήμασταν πάντα με το δίκαιο. Είμαστε πάντα με το Αζερμπαϊτζάν. Μιλήσαμε με τον αδερφό μου Aliyev. Ελπίζω να πλησιάζουμε στη νίκη. Έχουν μείνει μακριά από τη γη τους για 30 χρόνια. Λένε τι κάνεις στη Συρία, στη Λιβύη. Υπάρχουν ιμπεριαλιστές εκεί και είμαστε εκεί επειδή είμαστε εναντίον τους. Εφόσον είμαστε εκεί, προσελκύουμε αστραπές. Εάν δεν είχαμε παραβιάσει την εντολή του ΔΝΤ, κανείς δεν θα μας κατηγορούσε. Είχαμε χρέος 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΔΝΤ. Το 2013, μηδενίστηκε αυτό το χρέος. Όμως, παρόλα αυτά τις μας λέει το CHP, μας λέει να δανειστούμε χρήματα. Δεν πέσαμε σε αυτήν την παγίδα και δεν θα πέσουμε.”Όπως είπε το CHP, εάν είχαμε δανειστεί χρήματα από το ΔΝΤ, εάν δεν είχαμε υψώσει τη φωνή μας για την αδικία που γίνεται εις βάρος μας στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και την Αν. Μεσόγειο, κανείς δεν θα μας είχε βάλει στο στόχαστρο. Ευτυχώς, έγιναν εκλογές στην ΤΔΒΚ και εκλέχτηκε ένας στοργικός αδελφός μας για Πρόεδρος, που αγαπά την Τουρκία. Στις 15 του μήνα, ελπίζω ότι θα παρακολουθήσουμε τις τελετές που θα γίνουν στην ΤΔΒΚ με τον κ. Μπατσέλι και θα κάνουμε μαζικό πικνίκ στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.”

Πηγή: Τ24

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube