Weather Icon
Γαλλία , Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 19 Νοεμβρίου 2020

Ο αμερικανικός liberal Τύπος κι εμείς

Ο αμερικανικός liberal Τύπος κι εμείς

Η δημοσιογραφία του «αδικημένου», παρότι την ασκεί η ελίτ, έχει τις ρίζες της στον αμερικανικό λαϊκισμό

Σώτη Τριανταφύλλου

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις εκλογές επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το αποκρουστικό άτομο που είναι. Όλα τα υπόλοιπα ήταν και παραμένουν εναντίον τους: η προσωπικότητα του απερχόμενου προέδρου περιόρισε τη θητεία του σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια κατά τα οποία ήμασταν υποχρεωμένοι να βλέπουμε τη φάτσα του και να ακούμε τη φωνή του στα μέσα ενημέρωσης. Την αποκαρδίωση επιδείνωναν τα ΜΜΕ της αμερικανικής αριστεράς που δεν βλάπτουν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, διχάζοντας τον πληθυσμό, αλλά παραδίδουν μαθήματα αριστεροσύνης, ηθικής και πολιτικής σ’ εμάς τους Ευρωπαίους. Όπως έγραφα λίγες ώρες μετά τη νίκη των Δημοκρατικών, είναι ένα θαύμα το πώς ο Τζο Μπάιντεν τα κατάφερε με τέτοια ΜΜΕ ―όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς. Κι εγώ, μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα, μπαίνω στον πειρασμό να πιστέψω σε θεϊκές δυνάμεις.

Τώρα λοιπόν που οι New York Times κατατρόπωσαν τον Τραμπ ―ο οποίος, επιμένω, δεν ηττήθηκε από τους Δημοκρατικούς, αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό― επιτίθενται εναντίον των Γάλλων τους οποίους χαρακτηρίζουν ρατσιστές. Αν δεν ήταν φασιστοειδής επίθεση, θα ήταν πάρα πολύ βαρετή: μόνο η επίκληση του ρατσιστικού εγκλήματος μού προκαλεί βαθιά χασμουρητά. Εν πάση περιπτώσει, καθώς οι Γάλλοι άρχισαν να ξυπνάνε από τον λήθαργο και τη συνωμοτικότητα της ισλαμοαριστεράς, οι Times, σε μια θεαματική επίδειξη αμνησίας, αποδίδουν την ισλαμιστική τρομοκρατία στον γαλλικό «ρατσισμό». Look who’s talking!

Ας θυμηθούμε λίγο. Το 2001, όταν έπεφταν πύργοι στην απέναντι όχθη εμείς οι Ευρωπαίοι δηλώναμε ή δεν δηλώναμε ότι είμαστε όλοι Αμερικανοί; Δηλώναμε. Και σιγά-σιγά στο αμερικανικό έδαφος η ισλαμιστική τρομοκρατία υποχώρησε: η Patriot Act εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο· επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα, hi-tech έλεγχοι, παρακολουθήσεις, συλλήψεις, Γκουαντάναμο, θέλαμε, δεν θέλαμε. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας σάρωσαν τον πλανήτη κι εμείς συνεργαστήκαμε εναντίον του κοινού εχθρού: έτσι, στην αμερικανική επικράτεια φαίνεται πια ότι υπάρχει ησυχία ―προς το παρόν δηλαδή διότι ποτέ δεν ξέρεις. Το ότι δεν μπαινοβγαίνουν Σαουδάραβες με γενειάδες και όνειρα για το εξπρές στον παράδεισο οφείλεται, εκτός βεβαίως από τη μεταρρύθμιση των όρων της μετανάστευσης, σ’ εμάς τους Ευρωπαίους που διευκολύναμε την αμερικανική θωράκιση. Ναι ή όχι; Ναι.

Έρχονται λοιπόν τώρα οι New York Times να στηλιτεύσουν τη γαλλική αστυνομία για «κτηνωδία» (είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα) χωρίς καθόλου στοιχεία ―προφανώς χρησιμοποιώντας ως πηγές τα αριστερά τους φιλαράκια εδώ στο Παρίσι― και να επιδοθούν σε περισπούδαστες αναλύσεις περί γαλλικής κοσμικότητας χωρίς να γνωρίζουν καν την έννοια. Απερίφραστα, οι Times αποδίδουν τον ισλαμικό κοινοτισμό στη Γαλλία στις κοινωνικές ανισότητες. Και τους απαντώ από τούτο το βήμα: μην μπερδεύεστε, guys, διότι εδώ έχουμε κοινωνικό κράτος και μόνον όποιος θέλει, και όποιος βάζει τα δυνατά του, βγαίνει στο περιθώριο. Η Γαλλία δεν είναι οι ΗΠΑ των αρχών του 20ού αιώνα: δεν είστε μόνο ανιστόρητοι, είστε αγεωγράφητοι.

 

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube