Weather Icon
ΗΠΑ 23 Νοεμβρίου 2020

NYT, Bloomberg: Άντονι Μπλίνκεν ο «εκλεκτός» του Μπάιντεν για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

NYT, Bloomberg: Άντονι Μπλίνκεν ο «εκλεκτός» του Μπάιντεν για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

AP Images

Τον Άντονι Μπλίνκεν σκοπεύει να προτείνει για τη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αλλά και την εφημερίδα New York Times.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από τον ίδιο τον Μπάιντεν αύριο Τρίτη μαζί με άλλα ονόματα για τις θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου όπως αποκάλυψε ο εν δυνάμει προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρον Κλάιν.

Ο Μπλίνκεν εργάστηκε από το 2009 στον Λευκό Οίκο, αρχικά ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου Μπάιντεν και στη συνέχεια το 2014, ως αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών στη θέση του Ουίλιαμ Μπέρνς.

Ωστόσο, ο διορισμός του στα νέα του καθήκοντα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπως είναι ο κανόνας για αυτές τις θέσεις της ιεραρχίας.

Γιος του νεοϋορκέζου επενδυτή Ντόναλντ Μπλίνκεν, μπήκε στην πολιτική σφαίρα το 1988 μαζί με τον πατέρα του, παίρνοντας μέρος σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Μάικλ Δουκάκη.

Το 1992 μπήκε στον Λευκό Οίκο του Μπιλ Κλίντον, δουλεύοντας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και αργότερα έγινε υπεύθυνος των ομιλιών για την εξωτερική πολιτική. Επίσης συμβούλευε τον τότε πρόεδρο για ευρωπαϊκά θέματα. Με τον Τζο Μπάιντεν, εκτός από τη μακρά συνεργασία, τους συνδέει και προσωπική φιλία δύο δεκαετιών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εκτιμούν οτι ο επικείμενος διορισμός του Μπλίνκεν είναι θετικό σημάδι, όντας άριστος γνώστης των ελληνικών εθνικών θεμάτων και του Κυπριακού.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube