Weather Icon
Αυστρία , Ισλάμ 3 Νοεμβρίου 2020

Mια μαχαίρα, ένα πολυβόλο Zastava M70AB2 και ένα πιστόλι TT βρέθηκαν πάνω στον σκοτωμένο τρομοκράτη της επίθεσης στην Αυστρία

Mια μαχαίρα, ένα πολυβόλο Zastava M70AB2 και ένα πιστόλι TT βρέθηκαν πάνω στον σκοτωμένο τρομοκράτη της επίθεσης στην Αυστρία

Οι αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να διερευνούν την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βιέννη. Σύμφωνα με τις διωκτικές υπηρεσίες, ένας τρομοκράτης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, τουλάχιστον ένας ακόμα κυνηγάει.

Κατά την εξέταση του πτώματος του σκοτωμένου τρομοκράτη βρέθηκαν μια μαχαίρα, ένα πολυβόλο Zastava M70AB2 και ένα πιστόλι TT. Προφανώς, ήταν εκείνος που συνελήφθη από την κάμερα παρακολούθησης κατά την εκτέλεση ενός περαστικού.

Πριν από την τρομοκρατική επίθεση, ο μαχητής ανάρτησε φωτογραφία του με όπλο σε κοινωνικό δίκτυο. Η φωτογραφία τον δείχνει με ένα οπλοστάσιο παρόμοιο με εκείνο που βρέθηκε στο σημείο της εξάλειψης του τρομοκράτη. Στην υπογραφή, ο μαχητής ορκίστηκε υποταγή στον ηγέτη του ISIS MTO Abu Ibrahim Al-Hashimi Al-Qureishi. Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο τρομοκράτης ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης στη σελίδα του μαχητικού δημοσίευσε ένα σύνδεσμο με μια ρωσική γλώσσα Internet που δημοσιεύει ηχητικές ηχογραφήσεις της ανάγνωσης του Κορανίου.

Οι διωκτικές αρχές αναγνώρισαν τον τρομοκράτη. Τελικά ήταν ένας 20 χρονος Αυστριακός Αλβανικής καταγωγής Kuitim Feyzulai. Είχε ήδη ποινικό μητρώο για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και ήταν υπό την εποπτεία των ειδικών υπηρεσιών. Το 2018 τέθηκε υπό κράτηση στην Τουρκία σε κρησφύγετο IS ενώ προσπαθούσε να φύγει για τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των ισλαμιστών. Στα τέλη Απριλίου του 2019, καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκισης, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή χρησιμοποιώντας το προνόμιο για τους ανήλικους. Είναι γνωστό επίσης ότι ο Φεϊζουλέι έπαιξε ποδόσφαιρο – το 2015 αγωνίστηκε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για την ομάδα ′′ Ελ Μπουχάρι “, που αποτελείτο από κόσμο των Βαλκανίων.

Συνολικά, τρομοκράτες πραγματοποίησαν επιθέσεις σε έξι τοποθεσίες στη Βιέννη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση, ενώ περισσότεροι από είκοσι τραυματίστηκαν, επτά εκ των οποίων είναι σοβαροί.

ΠΗΓΗ: geopolitics.iisca.eu

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube