Weather Icon
Κύπρος , Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2020

Μετατρέπουν το Βαρώσι σε «ποδηλατοδρόμιο» μετά το πικνικ Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετατρέπουν το Βαρώσι σε «ποδηλατοδρόμιο» μετά το πικνικ Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)
Απτόητοι συνεχίζουν τις εργασίες οι τούρκοι στα κατεχόμενα για το παράνομο άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. 
Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο λεγόμενος «δήμαρχος» της Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέτ είπε ότι οι εργασίες για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης  επιταχύνθηκαν από τον Φεβρουάριο και ότι παρά την πανδημία του κορωνοϊού το έργο δεν έχει διακοπεί.

«Μετά από σκληρή δουλειά στην περιοχή του Βαρωσίου, περίπου 8 χιλιόμετρα διαδρομής και δημόσιοι δρόμοι άνοιξαν στους ανθρώπους στις 8 Οκτωβρίου, για να δημιουργήσουν μια φυσιολογική ατμόσφαιρα της πόλης», δήλωσε ο ίδιος.
«Προβλέπεται ότι αυτοί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια θα επισκευαστούν και οι άνθρωποι θα επισκεφθούν αυτούς τους δρόμους και την πόλη αρχικά», πρόσθεσε.
Για την λειτουργία των παράνομων υποστατικών και καταστημάτων,  εργάζονται τόσο οι «αρχές» του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου,  ο Μητροπολιτικός Δήμος Konya στην Τουρκία και η Διοίκηση Μαζικής Στέγασης (ΤΟΚΙ)  σε συνεργασία με το ψευδοκράτους. 
Ο Αρτέρ, είπε ότι παρόλο που υπάρχουν κριτικές για την πρωτοβουλία του ανοίγματος των Βαρωσίων, πιστεύουν ότι υπάρχει γενική ικανοποίηση και ότι πολλοί Έλληνες, Βρετανοί και άλλοι υπήκοοι επισκέφθηκαν επίσης την περιοχή.
«Έχουμε εργαστεί για τον εξωραϊσμό και τη φύτευση που πρέπει να βρίσκονται σε μια πόλη. Επιπλέον, οι ιδιωτικές ιδιοκτησίες των ανθρώπων δεν έχουν αγγιχτεί. Αν δεν γίνουν σχέδια, δεν θα αγγίξει κανείς το σπίτι και την ιδιωτική ιδιοκτησία.», είπε.
«Δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος ανθρώπων με αυτοκίνητο, υπάρχουν πάντα επισκέψεις πεζών. Σκεφτήκαμε επίσης ότι μπορεί να γίνονται και βόλτες με ποδήλατα. Σε αυτό το σημείο, ο Μητροπολιτικός Δήμος Konya παρείχε πολλή βοήθεια με ποδήλατα στον δήμό μας και δώσαμε στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να περιπλανηθούν με ποδήλατο. Εργαζόμαστε για το πώς να μετακινηθούμε πιο άνετα.  Βάζουμε και ένα κιόσκι στο σημείο. Εργαζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους μας, ώστε να μπορούν να πάρουν μια ανάσα και να πίνουν νερό και χυμό φρούτων κατά τη διάρκεια της περιοδείας.», είπε. 
SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube