Weather Icon
Γαλλία , Γερμανία , Τουρκία 7 Νοεμβρίου 2020

Μετά τη Γαλλία, Γερμανοί βουλευτές πιέζουν για να διαλυθούν οι Γκρίζοι Λύκοι και στη Γερμανία

Μετά τη Γαλλία, Γερμανοί βουλευτές πιέζουν για να διαλυθούν οι Γκρίζοι Λύκοι και στη Γερμανία

Γερμανοί βουλευτές ασκούν πιέσεις ώστε να απαγορευθεί η τουρκική εθνικιστική ομάδα “Γκρίζοι Λύκοι” μετά από παρόμοια κίνηση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, δήλωσε την Πέμπτη η Deutsche Welle.

Οι δραστηριότητες των τουρκικών εθνικιστικών ομάδων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βρεθεί όλο και συχνότερα τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο, μετά από βίαιες ενέργειες κατά της αρμενικής κοινότητας σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Βιέν και την Ντιζόν με το πρόσχημα του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζει η Τουρκία.

Την Τετάρτη, η Γαλλία έλαβε μέτρα και απαγόρευσε τις δραστηριότητες της ομάδας στη χώρα, υπό την απειλή προστίμων και φυλάκισης. Μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ζήτησαν τώρα παρόμοια δράση, δήλωσε η DW.

Οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν ανεπισήμως τη νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελούν τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία. Η ιδεολογία της οργάνωσης βασικά είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Μέλος των Γκρίζων Λύκων ήταν ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Επίσης μέλη των Γκρίζων Λύκων συμμετείχαν στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996 στην Κύπρο.

Οι εκκλήσεις για απαγόρευση της οργάνωσης στη Γερμανία ήταν υπό την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου Die Linke, παρά την πρόσφατη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν υπήρχαν, δήλωσε ο DW.

Αντ’ αυτού, η ομάδα λειτουργεί στη Γερμανία με το όνομα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τουρκικών Δημοκρατικών Ιδεαλιστών (ADÜTDF) και έχει περισσότερα από 7.000 μέλη, δήλωσε ο βουλευτής του Die Linke, Sevim Dağdelen, σύμφωνα με τη DW.

“Οι ισλαμιστικές και φασιστικές οργανώσεις πρέπει να τυγχάνουν μηδενικής ανοχής”, είπε. Τα σχόλια του Dağdelen επαναλήφθηκαν από άλλα κόμματα σε όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας. Οι Γκρίζοι Λύκοι “εξαπλώνουν το μίσος, απειλούν ανθρώπους και συμμετέχουν σε πράξεις βίας”, ανέφερε η δήλωση των Πρασίνων, σύμφωνα με τη DW.

Ο Alexander Gauland, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD, δήλωσε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούνται από “εξτρεμιστές στρατιώτες του Ερντογάν”.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube