REAL TIME |

Weather Icon
Cyberwar 12 Νοεμβρίου 2020

Κυβερνοεπιθέσεις στο Βατικανό

Κυβερνοεπιθέσεις στο Βατικανό

Ισως προκαλεί μια μικρή απορία, όμως η Αποστολική Βιβλιοθήκη του Βατικανού δέχεται κάθε μήνα περίπου εκατό κυβερνοεπιθέσεις. Το ζήτημα γίνεται κατανοητό αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Βιβλιοθήκη όχι μόνο διαθέτει δεκάδες χιλιάδες θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας (όπως το αρχαιότερο γνωστό αντίτυπο της Βίβλου ή σχέδια και χειρόγραφα του Μιχαήλ Αγγελου και του Γαλιλαίου), αλλά και έχει ξεκινήσει, από το 2012, ένα μεγάλο πρόγραμμα ψηφιοποίησής τους.

Μέχρι στιγμής έχει ψηφιοποιηθεί μόλις το 25%, ωστόσο, σύμφωνα με τον Μάνλιο Μιτσέλι, διευθυντή πληροφορικών συστημάτων της Βιβλιοθήκης, μια επιτυχής επίθεση θα μπορούσε να παραποιήσει, να διαγράψει ή και να εκμεταλλευτεί οικονομικά τα ψηφιακά εκθέματά της. Το ίδρυμα συνέπραξε με την εταιρεία Darktrace, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει το πρώτο σύστημα κυβερνοασφάλειας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Φυσικά, ο μόνος τρόπος ώστε ένας οργανισμός να παραμείνει απολύτως ασφαλής είναι, σύμφωνα με τον Μιτσέλι, «να αποσυνδεθεί από το Ιντερνετ».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube