REAL TIME |

Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο 5 Νοεμβρίου 2020

Κόσοβο: Παραίτηση Θάτσι μετά την απαγγελία κατηγορίας εναντίον του για εγκλήματα πολέμου του UCK

Κόσοβο: Παραίτηση Θάτσι μετά την απαγγελία κατηγορίας εναντίον του για εγκλήματα πολέμου του UCK

Ο Χασίμ Θάτσι, που παραπέμπεται στη Χάγη, κατηγορείται για περισσότερες από 100 δολοφονίες μη Αλβανών που διαπράχθηκαν την περίοδο 1998-99 από μονάδες του UCK των οποίων ήταν διοικητής

Την παραίτηση του από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του προέδρου του Κοσόβου ανακοίνωσε ο Χασίμ Θάτσι για λόγους ευθιξίας, μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του για εγκλήματα πολέμου από το ειδικό δικαστήριο της Χάγης.

Ο Θάτσι ανακοίνωσε την παραίτηση του σε συνέντευξη Τύπου γνωστοποιώντας ότι το ειδικό δικαστήριο της Χάγης, που εκδικάζει εγκλήματα του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), ενέκρινε την εισήγηση του εισαγγελέα και του απήγγειλε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί γνωστοποιήθηκε από το ειδικό δικαστήριο της Χάγης και η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πρώην προέδρου της βουλής του Κοσόβου και αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Καντρί Βεσέλι.

Ο Χασίμ Θάτσι και ο Καντρί Βεσέλι κατηγορούνται για περισσότερες από 100 δολοφονίες μη Αλβανών που διαπράχθηκαν την περίοδο 1998-99 από μονάδες του UCK των οποίων ήταν διοικητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τα Νέα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube