Weather Icon

Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη

Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να αλλάζει το κλίμα σε μερικές ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στην Τουρκία.

Και το θέμα αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί το κλίμα δεν άλλαξε λόγω της πειρατικής εισβολής της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και στην ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, ούτε λόγω των υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά κυρίως λόγω της αποκάλυψης του σχεδίου της Τουρκίας για τον εξισλαμισμό και εκτουρκισμό της Ευρώπης, μέσω των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων μεταναστών που ζουν κατά εκατομμύρια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η σφαγή στη Γαλλία και την Αυστρία, αλλά και η στάση που τήρησε η Τουρκία στο θέμα αυτό, αφύπνισε τις χώρες της Ευρώπης που φιλοξενούν στο έδαφός τους πολυάριθμες τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες.

Και επειδή, πέραν των τουρκικών τζαμιών, το βασικό «εργαλείο» με το οποίο η Τουρκία ελέγχει και κινητοποιεί κυρίως τις τουρκικές κοινότητες είναι οι «Εστίες των Ιδεαλιστών» (Ülkü Ocakları), που δεν είναι άλλοι από τους Γκρίζους Λύκους και αποτελούν βραχίονα του τουρκικού βαθέος κράτους, η Γαλλία πρώτη αποφάσισε να απαγορεύσει τη λειτουργία τους στη γαλλική επικράτεια.

Ακολούθησε αντίστοιχο ψήφισμα από την γερμανική Βουλή, η οποία ενέκρινε πρόταση ψηφίσματος των ΚΟ των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU / CSU, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πράσινων, με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση οργανώσεων που πρόσκεινται στους Γκρίζους Λύκους.

Στο ψήφισμα αναφέρονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το κίνημα των «Ιδεαλιστών» είναι ρατσιστικό, αντισημιτικό, αντιδημοκρατικό και συνιστά απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας.

Το ψήφισμα, που ψήφισε και το κόμμα της Αριστεράς, αναφέρει ότι τα μέλη του κινήματος των Γκρίζων Λύκων μόνο στη Γερμανία ανέρχονται στις έντεκα χιλιάδες και προπαγανδίζουν την ιδεολογία τους με έναν μαχητικό και βίαιο τρόπο, εκφοβίζοντας και απειλώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. «Κατά αυτό τον τρόπο», επισημαίνεται στο ψήφισμα της Βουλής, «το κίνημα Ülkücϋ στρέφεται ενάντια στην ένταξη πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία και στοχεύει στον διχασμό της κοινωνίας».

Οι μητρικές οργανώσεις που κατευθύνουν τους συλλόγους των Γκρίζων Λύκων είναι η «Ομοσπονδία των Τουρκικών Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία» (ADUTDF) και η «Ένωση των Τουρκικών Ισλαμικών…

Η συνέχεια του άρθρου στο pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube