REAL TIME |

Weather Icon
Ισπανία 16 Νοεμβρίου 2020

Κατάργηση της ισπανικής γλώσσας από τον Ιγκλέσιας

Κατάργηση της ισπανικής γλώσσας από τον Ιγκλέσιας

 

Απόσπασμα από άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη 

…………………………………..

Η αδιαφορία Ιγκλέσιας για την πανδημία

Αλλά εκεί όπου υπάρχει απόλυτη ταύτιση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ισπανία.

Εκεί ο Ιγκλέσιας, αν και αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την κοινωνική πολιτική (είναι γνωστή η αδιαφορία που επέδειξε για την κατάσταση στα γηροκομεία) δεν ασχολείται καθόλου με το πρόβλημα της πανδημίας. Βλέπει την υγειονομική κρίση ως ευκαιρία για να επιβάλει την «πολιτική» του – όπως ακριβώς κάνει και ο Τσίπρας προτείνοντας διαλυτική συγκυβέρνηση (και ας το αρνείται) δια του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και κοινό υπουργό υγείας (για να μπορεί να αποσταθεροποιήσει τα πάντα μέσω των μη εφαρμόσιμων προτάσεών του).

Όπως όλοι γνωρίζουμε (εκτός από τον Τσίπρα που επιμένει ότι τάχα η Ισπανία διαθέτει τεράστια ποσά από έναν ανύπαρκτο προϋπολογισμό), η χώρα δεν διαθέτει προϋπολογισμό.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η Ισπανία πήγε τέσσερις φορές στις κάλπες μέσα σε τέσσερα χρόνια. Στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου 2015, το Λαϊκό Κόμμα υπό τον Ραχόι ήλθε πρώτο και με διαφορά από το Σοσιαλιστικό (123 έδρες έναντι 90), αλλά ο Σάντσεθ δεν δέχθηκε να συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ακολούθησαν νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου 2016. Το Λαϊκό Κόμμα ήλθε πάλι πρώτο και με περισσότερες έδρες, μετά από περιπέτειες οι Σοσιαλιστές επέλεξαν την αποχή, ο Ραχόι σχημάτισε κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2016, αλλά σοσιαλιστές, Podemos και λοιποί εθνικιστές και αυτονομιστές τον ανέτρεψαν στη Βουλή τον Μάιο του 2018.

Στις 2 Ιουνίου 2018 ο Σάντσεθ ορκίστηκε πρωθυπουργός, τον Ιούλιο οι «σύμμαχοί» του απέρριψαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Σάντσεθ τον άλλαξε, η ΕΕ δεν τον ενέκρινε και η χώρα ξαναπήγε σε εκλογές τον Απρίλιο του 2019. Ολόκληρο εκείνο το καλοκαίρι ο Σάντσεθ, που στις εκλογές είχε έλθει πρώτος αλλά χωρίς αυτοδυναμία, πάσχιζε να σχηματίσει κυβέρνηση, δεν τα κατάφερε και στις 10 Νοεμβρίου 2019 ξαναστήθηκαν κάλπες. Ο Σάντσεθ ήλθε πρώτος, αλλά με λιγότερες έδρες (120 από τις 123), οι Podemos βρέθηκαν στην τέταρτη θέση, με 35 έδρες από τις 42 του Απριλίου (την τρίτη την απέσπασαν οι ακροδεξιοί του VOX). Την δεύτερη θέση κατέλαβε το Λαϊκό Κόμμα με 88 έδρες, κερδίζοντας δηλαδή 22 από τις προηγούμενες εκλογές.

Σάντσεθ και Ιγκλέσιας ήλθαν σε συμφωνία τελικά και τον Δεκέμβριο του 2019 σχημάτισαν κυβέρνηση μειοψηφίας (155 έδρες στις 350 του κοινοβουλίου), αποσπώντας με διάφορα ανταλλάγματα, ολέθρια για την εθνική ενότητα της Ισπανίας, την αποχή από τις ψηφοφορίες των 18 Καταλανών βουλευτών.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube