Weather Icon
Τουρκία 10 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για μεταφορά προμηθειών στις ζώνες πολέμου που έχει ανοίξει-Η παραγωγή ξεκινά το 2021

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για μεταφορά προμηθειών στις ζώνες πολέμου που έχει ανοίξει-Η παραγωγή ξεκινά το 2021

Toυ Burak Ege Bekdil 

ANKARA, Turkey — Ο τουρκικός στρατός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει φορτηγά αεροσκάφη για να εκτελέσει τις υλικοτεχνικές του επιχειρήσεις, μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ενσωμάτωσης μη επανδρωμένων συστημάτων στο απόθεμά του.

Η Turkish Aerospace Industries ανέπτυξε τα φορτηγά αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να υποστηρίξουν μονάδες σε ζώνες μάχης εντός και εκτός της Τουρκίας, όπως το βόρειο Ιράκ και η βόρεια Συρία. «Το έργο UV Vertical Landing and Take-off Cargo UAV θα καλύψει γρήγορα και με ασφάλεια την υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ορεινό έδαφος», δήλωσε η TAI σε δήλωση της 7ης Νοεμβρίου.

Τον Ιούνιο του 2018, η Τουρκική Αρχή Προμηθειών, η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (ή SSB για συντομία), ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την προμήθεια αεροσκαφών φορτίου με κάθετες δυνατότητες προσγείωσης και απογείωσης. Η ΤΑΙ κέρδισε το συμβόλαιο. Ο ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας για τις δημόσιες συμβάσεις, ο Πρόεδρος της SSB, Ismail Demir, δήλωσε ότι οι UAV θα τεθούν σε σειριακή παραγωγή το 2021.

“Χάρη στα συστήματα φορτίου UAV, οι απαιτήσεις όπως όπλα, πυρομαχικά, ιατρικός εξοπλισμός, [και] εξοπλισμός που απαιτούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας στο πεδίο της μάχης θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με ασφάλεια ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες”, δήλωσε ο Ντέμιρ 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone μπορεί να μεταφέρει 50 κιλά και προορίζεται στο να παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη σε στρατεύματα σε ζώνες μάχης, ειδικά σε ορεινές περιοχές. Οι τουρκικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της TAI, βρίσκονται επί του παρόντος στο στάδιο της κατασκευής μεγάλης ποικιλίας drone, συμπεριλαμβανομένων των οπλισμένων αεροσκαφών.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: defensenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube