Weather Icon
Τουρκία 11 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία κατασκευάζει νέο είδος Bayraktar το οποίο θα έχει δορυφορική διασύνδεση

Η Τουρκία κατασκευάζει νέο είδος Bayraktar το οποίο θα έχει δορυφορική διασύνδεση

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος κατασκευαστής αμυντικού υλικού, Baykar, δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία από την εγκατάσταση που φαίνεται να δείχνει μια νέα έκδοση του Bayraktar TB2 μεσαίου υψομέτρου αντοχής μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης. Η εικόνα, που κυκλοφόρησε στον επίσημο λογαριασμό Twitter της Baykar, δείχνει μια προηγμένη έκδοση του drone μάχης με σύστημα δορυφορικής σύνδεσης για τηλεχειριστήριο.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η νέα έκδοση του μαχητικού drone με δορυφορικές δυνατότητες επικοινωνίας ονομάζεται Bayraktar TB2S (Satellite). Αναμένεται ότι το νέο Bayraktar TB2S θα ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω της δορυφορικής σύνδεσης από πιλότους στο έδαφος, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την εμβέλεια του drone σε σύγκριση με τη χρήση ραδιοφωνικού καναλιού.

Το νέο ευρυζωνικό δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύχθηκε από την εταιρεία CTech της Τουρκίας για τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα άνω των 20 megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps) στο σταθμό ελέγχου εδάφους. Τα συστήματα θα επιτρέψουν την ταυτόχρονη εκτέλεση δεκάδων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης. 

Όπως είχαμε αναφέρει προ μίας εβδομάδος στο infognomonpolitics το νέο UAV-UCAV κατασκευάζετο εδώ και καιρό με αφορμή το εμπάργκο κινητήρων και οπλικών συστημάτων που επεβλήθη στην Τουρκία από ορισμένα δυτικά κράτη. H μεταφορά ημιδορυφορικής τεχνογνωσίας πιθανότατα έχει γίνει από κράτη όπως η Κίνα, Ρωσία ή ακόμα και το Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία δεν αποδέσμευαν τέτοιου είδους τεχνογνωσία.

Με πληροφορίες από defensenews,defenceblog

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube