Weather Icon

Η Τουρκία και το Κατάρ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στη λιβύη

Η Τουρκία και το Κατάρ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στη λιβύη

O διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Αντιστράτηγος Khaled Al-Mahjoub, αρνήθηκε την ύπαρξη κινητικότητας στην γραμμή της Σύρτης και της Τζούφρα και εξέφρασε την αφοσίωση του LNA στην τήρηση της κατάπαυσης του πυρός.

Εξήγησε πως το Κατάρ και η Τουρκία προσπαθούν να σαμποτάρουν την εκεχειρία υποστηρίζοντας ένοπλες ομάδες στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο Sky News, o Al-Mahjoub υποστήριξε ότι κάποιες ομάδες, οι οποίες σχετίζονται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, προσπαθούν να παρεμποδίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας.

Την 1η Οκτωβρίου ανακοινώθηκε από την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών (UNSMIL) η συμφωνία για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, μετά από συζητήσεις στη Γενεύη. Η διοίκηση της UNSMIL χαρακτήρισε τη συμφωνία ως σημείο-κλειδί  για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη.

Η τελετή υπογραφής διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, στη Γενεύη. Παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι κρατών και η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού, Stephanie Williams, η οποία και επαίνεσε τις δυο πλευρές για τον πατριωτισμό τους και για την αφοσίωση τους στην ενότητα και την εθνική κυριαρχία της Λιβύης.

libyareview

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube