REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Εθνική Άμυνα , Ελλάδα , ΗΠΑ 22 Νοεμβρίου 2020

Η επικίνδυνη ρουλέτα του ελληνικού οπλοστασίου

Η επικίνδυνη ρουλέτα του ελληνικού οπλοστασίου

Η φρεγάτα MΜSC που φέρεται να επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση για το πολεμικό μας ναυτικό

Κυβέρνηση και επιτελεία παίζουν με τη φωτιά που μπορεί να κάψει την Ελλάδα     

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Σε μια οποιαδήποτε χώρα πόσο ανόητοι και ηλίθιοι, ως και προδοτικοί των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής ασφάλειας, μπορούν να είναι εκείνοι οι οποίοι, μολονότι γνωρίζουν κάλλιστα την απόλυτα υποδεέστερη – και βεβαίως εθνικά επιβλαβή – ποιότητα των οπλικών συστημάτων που τρίτοι επιτήδειοι, δήθεν φίλοι και σύμμαχοι. θέλουν να τους πουλήσουν,

   αδιαφορούν παντελώς και ενσυνείδητα για την βαριά υπονόμευση των συμφερόντων της χώρας που προκαλούν;

    Είναι πανεύκολο να φανταστεί κανείς πώς όλοι οι εχέφρονες πολίτες θα χαρακτήριζαν τους, αυτού του είδους, ξεπουλητές της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας και πώς, αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα τους μεταχειριζόταν. 

    Δυστυχώς όλα ετούτα όλα δεν είναι απλά εικασίες ή αφηρημένες έννοιες αλλά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ταυτότητες και πραγματικότητες που γνωρίζουμε κιόλας πού καλά.

    Τα γεγονότα λοιπόν είναι γνωστά τοις πάσι.

      Δυστυχώς Έλληνες πολιτικοί (με ή χωρίς την συγκατάθεση των αρμοδίων στρατιωτικών) «έβαλαν στον πάγο» την αγορά τεσσάρων (ή περισσοτέρων) εξαιρετικών πλοίων (φρεγατών) του τύπου Belharra γαλλικής παραγωγής,  μάλλον λόγω ανήκουστων αμερικανικών πιέσεων (αναμφισβήτητο φαινόμενο!) στις οποίες αυτοί οι πολιτικοί/στρατιωτικοί φαίνονται (αυτό ως τώρα μας έδειξαν) να είναι ευχαρίστως και συνέχεια πρόθυμοι να υποκύψουν!

    Δεν «τα παραλέμε», σίγουρα. Και ούτε θέλουμε να κάνουμε «διαφήμιση» γαλλικών προϊόντων επειδή θα έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Η πραγματικότητα όμως είναι πάντα μπροστά μας. Και είναι η διαχρονική αλήθεια – μια αλήθεια δεκάδες φοράς πιστοποιημένη  σε ολόκληρη την ελληνική ιστορία από το 1955 και μετά. Και κανείς δεν μπορεί να μας διαψεύσει.

    Έτσι, αντί αυτών των καθόλα χρήσιμων – και θα λέγαμε απολύτως απαραίτητων – πολεμικών μονάδων  για το ελληνικό ΠΝ, διάφοροι ανθέλληνες πολιτικοί/στρατιωτικοί προκρίνουν, φαίνεται, την αγορά τεσσάρων πλοίων του τύπου MMSC – LCS  τα οποία οι Αμερικανοί μας παρουσιάζουν – δηλαδή μας παραμυθιάζουν! – ως «φρεγάτες», όταν στην πραγματικότητα το πολύ-πολύ μπορεί να θεωρηθούν ένα είδος κορβέτες, για να μη πούμε πολύ απλά «αρματωμένα ψαροκάικα» ανοιχτής θάλασσας!

    Οι πονηροί Αμερικανοί για να «δελεάσουν» τους Έλληνες «αφελείς» (οι οποίοι όμως θέλουν να δελεαστούν!!, μη το ξεχνάμε), προσφέρουν και άλλα τρία δήθεν ενδιαφέροντα προγράμματα, δηλαδή: α) μια δήθεν αναβάθμιση των γερμανικών παλιών φρεγατών ΜΕΚΟ που κατέχει το ΠΝ, β) δυο πλοία (γενικώς(!), αλλά ποια, παρακαλώ;) σαν «ενδιάμεση λύση» εν αναμονή των τεσσάρων «περιπολικών-φρεγατών», και γ) μια αόριστη, απλή υπόσχεση συμμετοχής στο πρόγραμμα των πραγματικών, αυτών,  σύγχρονων φρεγατών FFG(X).

    Μια προοπτική, αυτή, η οποία, έστω κι αν οι Αμερικανοί δεχθούν κάποιο από τα τέσσερα πλοία να ναυπηγηθεί στην Ελλάδα,

    (γι’ αυτό άλλωστε και οι Έλληνες βιάστηκαν άμυαλα να «θριαμβολογήσουν»  για δήθεν «σωτηρία» των ελληνικών ναυπηγείων!)

    είναι ωστόσο, φανερά τεχνικά ανεπαρκής, άκρως παραπλανητική, ύπουλα κοροϊδευτική και ουσιαστικά σκέτη αποτυχία, που επιχειρησιακά θα κοστίσει αφάνταστα στο ελληνικό ναυτικό  – εκτός από το ότι είναι και ένα μη αμελητέο «καζίκι» 5 δις που οι Αμερικανοί «ξύπνοι» θέλουν να φορτώσουν στους Έλληνες «βλάκες»,

    δηλαδή στην ουσία τους πουλούν πέντε δισεκατομμύρια φούμαρα, για να το πούμε με απλά λόγια.  

    Μόνο ένας άπειρος ναυτικός και ένας κακόπιστος πολιτικός θα δεχόταν να γίνει μέρος αυτού του τρομερά  υπονομευτικού  σχεδίου στόχος του οποίου είναι μια άλλη, σημαντικότατη μείωση  των ελληνικών πολεμικών/αμυντικών/επιθετικών ναυτικών δυνατοτήτων, έτσι  ώστε να δοθεί στο τουρκικό ναυτικό η ευκαιρία να αποκτήσει το πάνω χέρι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

    Αλλά ας μπούμε πιο συγκεκριμένα σε κάποιες λεπτομέρειες.

    Σκέτα αμερικανικά φούμαρα είναι και η δήθεν ανάληψη εκ μέρους τεχνικών τους της αναβάθμισης – δήθεν – των γερμανικής κατασκευής παρωχημένων πια φρεγατών ΜΕΚΟ του ελληνικού ΠΝ.

    Είναι εκείνη η  «αναβάθμιση» που είχε «σχεδιαστεί» ανεξάρτητα από κάποια άλλη συμφωνία, πάντα με αμερικανική επίβλεψη  πριν από 18 μήνες, με ένα κόστος 160 εκ. ευρώ και εκτέλεση εντός ενός «σύντομου χρονικού διαστήματος»(!) στον ίδιο τον ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού(!)

    και η οποία ξαφνικά, φαινομενικά δίχως λόγο, σταμάτησε, αφήνοντας να περάσει πάνω από ενάμισι χρόνο χωρίς να γίνει το παραμικρό έργο (!!!) και σήμερα, εξίσου ξαφνικά επανεμφανίζεται(!) ως νέα απόφαση(!), 

   μαζί δηλαδή με το ξεπούλημα των τεσσάρων δήθεν φρεγατών, αλλά με μια ανεξήγητη μεγάλη αύξηση του ποσού κόστους της αναβάθμισης στα 500 εκ. ευρώ και επιπλέον με διαδικασία του κατεπειγόντως (!!!)

επαναλαμβάνουμε: ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΌΝΟ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ –

και με μια άλλην βασική, τεράστια διαφορά: όχι πια στον ναύσταθμο του ΠΝ, αλλά με εισαγωγή σε ναυπηγείο – ξένο, βεβαίως! – δηλαδή εκτός άμεσου ελέγχου από το ελληνικό ναυτικό!!

     Επιπλέον αυτή η δήθεν «αναβάθμιση» θα γίνει μάλλον από αμερικανικό τεχνικό προσωπικό το οποίο όμως, όπως επισημαίνεται, ουδεμία γνώση έχει αυτών των γερμανικής κατασκευής  πλοίων, κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα και παντελή αδυναμία παραγωγής των καλύτερων προδιαγραφών βελτίωσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΜΕΚΟ ήδη τώρα αρκετά μειωμένων.

     Και τότε, τί σόι «αναβάθμιση» θα μου κάνουν οι άχρηστοι αμερικανοί σε κάτι που δεν γνωρίζουν;

     Και ακόμα: η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει και το κόστος των ναυπηγείων στα οποία θα γίνει – δήθεν – η «αναβάθμιση», και όχι μόνο, γιατί θα πρέπει επίσης να υπαχθεί στη διακριτική εξουσία των ξένων ναυπηγείων ως προς τον χρόνο που θα πάρουν οι σχετικές εργασίεςένας χρόνος φλου, που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, λοιπόν, ανεξέλεγκτος, μπορεί και καταλυτικός, δοθείσης της σημερινής κρίσιμης συγκυρίας!!!

     Βεβαίως όλα αυτά τα «χοντρά» ποσά – 5 δις, 500 εκ. και ποιος ξέρει πόσα άλλα «κρυμμένα» που δεν μας λένε! – για μια «εργασία» τελείως αμφίβολης ποιότητας και διάρκειας, και σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας λόγω κορωνοϊού και έντονης ελληνικής λαϊκής ανέχειας η οποία ασφαλώς δεν επιτρέπει με κανέναν τρόπο καμία σπατάλη χρημάτων, όπως πάει να γίνει με τις στραβές εποφάσεις που κυοφορούνται.

     Ως εκ τούτου πώς είναι  δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό – δηλαδή οι κυβερνώντες πολιτικοί (πρωθυπουργός και ΥΠΑΜ) και οι κυβερνώντες στρατιωτικοί (διάφορα επιτελεία) – να διακατέχονται από τόση ανοησία και απρονοησία ώστε να προκρίνουν μια τρελή, άκρως κρίσιμη αγορά τόσων και τόσο ασύμφορων ναυτικών μονάδων όπως είναι ακριβώς αυτές οι αμερικανικές,

    το πρόγραμμα των οποίων η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση και το ίδιο το αμερικανικό ναυτικό ακύρωσαν λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων (κάθε τρεις και πέντε τα πλοία αυτά «παθαίνουν βλάβη»), υπερβάσεων κόστους συντήρησης. αποτυχημένης επιχειρησιακής λειτουργίας και προπαντός ασύμφορης δυνατότητας ενδεχόμενης αναβάθμισης,

     τόσο που ούτε κι αυτοί οι Αμερικανοί δε ξέρουν πώς να ξεφορτωθούν τα 16 τέτοια παρωχημένα πλοία που ρους έμειναν «αμανάτι» και κανείς άλλος δεν τα θέλει(!),

    αλλά βρήκαν τώρα τους «πρόθυμους μαζόχες»  Έλληνες «φίλους και συμμάχους» για να τους «πασάρουν» ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τέσσερα (!) απ’ αυτά τα σιδερικά, και όχι μόνο, αλλά μαζί με τις,  ανόητες  κι αυτές, και  προβληματικές δήθεν «βοηθητικές προσφορές» που είδαμε παραπάνω!!

     Είναι βέβαιο πως εξοπλισμός, αυτονομία και επιχειρησιακές ικανότητες αυτών των αμερικανικών πλοίων-placebo σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό την απαιτούμενη και  εκ των ουκ άνευ «άμυνα περιοχής», δηλαδή την βασική ικανότητα του πλοίου να καλύψει εκτεταμένες περιοχές, όχι μόνο για τη δική του άμυνα, αλλά και προπαντός για προστασία/άμυνα/επίθεση περιοχών «δικαιοδοσίας» ενόπλων δυνάμεων αέρος και ξηράς.

     Ως τώρα και με τα σημερινά δεδομένα μια τοιαύτη ικανότητα διαθέτουν μόνο οι φρεγάτες Belharra γαλλικής κατασκευής και, ως ένα σημείο, οι φρεγάτες FREMM, γαλλικής και ιταλικής κατασκευής,

     τις οποίες οι «έξυπνοι» κυβερνώντες παντός είδους και κλίμακας αρνήθηκαν πάρα πολύ καλά γνωρίζοντας πως έτσι κατεδαφίζουν τα ελληνικά ναυτικο-επιχειρησιακά συμφέροντα.

     Βέβαια,  είναι πάντως ακόμη στο χέρι τους γρήγορα να «συνέλθουν» και να αναθεωρήσουν έγκαιρα τα προηγούμενα σοβαρά λάθη τους.

      Η γεωγραφικά μορφολογία του Αιγαίου είναι τέτοια που, ενώπιον της άμεσης και μαζικής τουρκικής απειλής, όχι μόνο στα νερά της θάλασσας, αλλά και από τις δυτικές ακτές απέναντι απ’ τα ελληνικά νησιά, ο ελληνικός πολεμικός στόλος υποχρεωτικά πρέπει ννα έχει στη διάθεσή του ναυτικές  μονάδες με πλήρη ικανότητα ακριβώς «άμυνας περιοχής» που είπαμε, ώστε να καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα αμυντικών και επιθετικών δράσεων απ’ το Αιγαίο έως τις παρυφές της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

     Αεράμυνα περιοχής, ανθυποβρυχιακή διαθεσιμότητα, αντιπλοϊκή ισχύς:

      αυτά είναι τα τρία απαραίτητα στοιχεία-πυλώνες πάνω στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να στηρίζεται η ελληνική ναυτική πολιτική,

      και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν και το εμπεδώσουν και το πραγματοποιήσουν οι πολιτικοί στη κυβέρνησης και οι στρατιωτικοί στην εθνική άμυνα, τόσο το καλύτερο θα είναι για την Ελλάδα και τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα στη περιοχή – όχι μόνο, αλλά και γενικότερα για την ίδια την ασφάλειά της.

    Όσο θα περνάει ο χρόνος και θα τελειοποιούνται οι τεχνικές προδιαγραφές των πολεμικών πλοίων, τόσο περισσότερο τα αμερικανικά MMSC –  που τελείως ανόητα θέλουν να αγοράσουν Έλληνες ναύαρχοι, επιπλέον με την ακόμη πιο ανόητη και παράνομη απ’ ευθείας ανάθεση –  θα γίνουν άχρηστα σιδερικά για πέταμα,

    αυτοί όμως οι σπουδαίοι ναύαρχοι και πολιτικοί θα έχουν εντωμεταξύ κάνει το έγκλημα αφοπλισμού της χώρας προς ικανοποίηση του διδύμου ΗΠΑ-Γερμανίας και προς όφελος σίγουρα της Τουρκίας – μιας Τουρκίας η οποία συνέχεια οπλίζεται με ξένα αλλά και με δικά της οπλικά μέσα, κάτι που στην Ελλάδα είναι «όνειρο θερινής» ή και «χειμερινής νυκτός»!

     Και αλήθεια, πού είναι χαμένη η ελληνική πολεμική βιομηχανία; Τί το σπουδαίο παράγει; Πόσοι και ποιοι υπήρξαν εκείνοι οι αχρείοι που μερίμνησαν όλα αυτά τα χρόνια για να την διαλύσουν;  Έκαναν τη τεράστια ζημιά και στο τέλος… «την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια»;

     Να μη περάσει όμως απαρατήρητη η πολύ πρόσφατη και η άκρως ενδιαφέρουσα   είδηση μιας νέα; γαλλικής προσφοράς προμήθειας τεσσάρων φρεγατών Belharra,

     – πραγματικών φρεγατών, δηλαδή, όχι «περιπολικών ανοιχτής θάλασσας» όπως οι αμερικανικές «φρεγάτες» MMCS!! –

     οι οποίες: 1) όχι μόνο θα μπορούν να ναυπηγηθούν όλες στην Ελλάδα (αυτή είναι μια πραγματική σωτηρία για τα ελληνικά ναυπηγεία πριν χαθούν για την Ελλάδα πουλώντας τα στους Αμερικανούς,

     (οι οποίοι – ειρήσθω εν παρόδω – αν αληθεύει η πληροφορία, σχεδιάζουν να βάλουν τα χέρια τους πάνω ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ(Ελευσίνα, Σκαραμαγκά και Σύρο) και έτσι να κρατήσουν ΟΜΗΡΟ ΤΗ «ΝΑΥΤΙΚΗ» ΕΛΛΑΔΑ!!),

     αλλά και 2) θα είναι εξοπλισμένες: με το ραντάρ Sea Fire 500, μοναδικό στο είδος του), με πυροβόλο 76 χιλ., με δυο εκτοξευτήρες για 16 βλήματα ASTER 15/30, με 8 βλήματα EXOCET MM40 Block IIIc, με 2 τηλεχειριζόμενοι πύργοι με πυροβόλα των 30 χιλ και με σόναρ τροπίδας CAPTAS-4.

     Εκτός αυτών, εφικτή είναι και η εγκατάσταση όπλων CIWS ή SILVER.

     Αν σε αυτόν τον οπλισμό προστεθούν και οι πύραυλοι cruise SCALP Naval με ακτίνα δράσης 1000 χλμ,

     –  (που οι «φίλοι και σύμμαχοι»(!) Αμερικανοί λυσσάζουν να μη  θέλουν να αποκτήσει η Ελλάδα για να μην έχει την δυνατότητα προβολής ισχύος σε όλο το Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, Τουρκία και Μέση Ανατολή!!!,

     κάτι που μόνο αυτοί θέλουν να έχουν,

     αλλά ωστόσο αν τους αποκτήσει η Τουρκία και απειλεί την Ελλάδα, αυτοί οι ίδιοι Αμερικανοί θα νίπτουν τας χείρας τους και δεν θα μπορούν να της ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ!!!!),

     τότε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα  απ’ τη Τουρκία ενώ η Τουρκία θα έχει όλη την πίεση της ελληνικής απειλής!!,

     κάτι που οι ψεύτικοι  Αμερικανοί «φίλοι και σύμμαχοι» δεν επιθυμούν με όλα τα χουνέρια που οι Τούρκοι τους έχουν κάνει και τους κάνουν!!

     Για να αποκτήσουν όμως τους πυραύλους των 1000 χλμ., απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι Έλληνες κυβερνώντες να αντέξουν στις αμερικανικές πιέσεις, αλλά και να αποφασίσουν σκληρά να ευνοήσουν – έστω και για μια φορά! – τα ελληνικά συμφέροντα και να πραγματοποιήσουν, με την βοήθεια των Γάλλων, την αγορά των Belharra με βάση τη πρόσφατη προσφορά τους και την προσθήκη ακριβώς αυτών των πυραύλων!

Για να δούμε! Θα έχουν αυτό το σθένος ή πάλι θα κάνουν μια απ’ τα ίδια;!

Πάντως η  γαλλική πρόταση έχει και άλλα ευνοϊκά στοιχεία:

    1)  η «ενδιάμεση λύση» βασίζεται πάνω σε ένα ή δυο «ονοματισμένες» FREMM ASW  φρεγάτες, μονάδες απολύτου αξιοπιστίας, και όχι αόριστα «πλοία ενδιάμεσης λύσης», όπως στην αμερικανική προσφορά, 2) μια χρηματοδότηση γαλλικών ή άλλων ευρωπαϊκών τραμεζών με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

    Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, η γαλλική προσφορά υπερέχει συντριπτικά της αμερικανικής.

    Εάν ελληνική πολιτική και στρατιωτικά επιτελεία συνεχίσουν το ανόητο ενδιαφέρον για τα αμερικανικά MMSC – τα οποία καλό είναι να το επαναλάβουμε: ότι  ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν τα θέλουν(!!) και οι μόνοι που τα έχουν είναι οι Σαουδάραβες, για υπηρεσιακές ανάγκες διαμετρικά  διαφορετικές από εκείνες της Ελλάδας στο Αιγαίο –

    και δεν τα αφαιρέσουν από την ατζέντα τους   

    κάνοντας το τεράστιο σφάλμα να τα αγοράσουν πληρώνοντάς τα χρυσά, 5 δις για το τελείως «υπανάπτυκτο» αμερικανικό πρόγραμμα που είδαμε παραπάνω,

    θα έχουν προβεί στη πιο εχθρική πράξη ενάντια στην ίδια τη πατρίδα τους, συνειδητά και εκούσια, χωρίς καμία δικαιολογία, μειώνοντας δραματικά τις αμυντικές δυνάμεις της με κέρδος της Τουρκίας.

    Απαράδεκτο, βεβαίως, και καταδικαστέο. Συγγνώμη, αλλά και κατάπτυστο.

    Θεωρούμε πως είναι απολύτως εγκληματική αυτή η άνανδρη πολιτική αφοπλισμού της Ελλάδας την οποία συνεχίζουν από το 2009-2010 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με συμμάχους ή όχι τις στρατιωτικές ηγεσίες!!

    Φτάνει πια! Αυτή η συνεχής υποταγή στις επιδιώξεις και τις βουλήσεις Αμερικανών, Τούρκων, Κοινοτικών, Γερμανών και ποιος ξέρει ποιων άλλων ακόμη έχει καταντήσει ένα τρομερό αίσχος καταβαράθρωσης των ελληνικών εθνικών συμφερόντων προς όφελος ακόμη αισχρότερων τρίτων ξένων.

    Είναι απίστευτη τόση ηθική κατάπτωση των Ελλήνων στην εξουσία! Τόση απερισκεψία στις υποχωρήσεις και παραχωρήσεις υπέρ εκείνων οι οποίοι καταφανώς αποβλέπουν στη διάλυση της Ελλάδας και του Ελληνισμού!

    Όλα έχουν  τα όρια τους!

    Και φτάνει πια στη χείριστη «συνήθεια» – ή μάλλον: τέχνασμα-απάτη! – να παραμελούμε εσκεμμένα για δεκάδες χρόνια την προμήθεια των αναγκαίων οπλικών συστημάτων με κανονικές διαδικασίες διεθνών διαγωνισμών για αγορές με τους πλέον συμφέροντες όρους, και όταν φτάνουμε στο αμήν, μας λείπουν τα πάντα, ο χρόνος μας πιέζει και πρέπει να πάρουμε μια τελική απόφαση, να καταφεύγουμε επίτηδες στη διαδικασία του «υπερεπειγόντως» ώστε να αναθέτουμε χωρίς διαγωνισμό την προμήθεια στους συνήθεις πάτρωνες μας Αμερικανούς και Γερμανούς ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΛΕΌΝΤΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ με υπερβάλλον κόστος, μεγάλη απώλεια ποιότητας, ασύμφορο!

    Δεν υπάρχουν μόνο Αμερικανοί και Γερμανοί!

    Τί σόι χώρα αυτή η Ελλάδα; Καμία ευρωπαϊκή χώρα – ούτε και οι ανατολικοευρωπαϊκές σαν αντίδραση του μίσους προς τη Ρωσία – δεν υπόκειται τόσο αποκλειστικά στους αμερικανο-γερμανικούς σχεδιασμούς! Εθνική ντροπή.

    Και τί σόι αντιπολίτευση είναι αυτή στην Ελλάδα!  Ούτε στη Βουλή ούτε προπαντός δημόσια, δεν καταγγέλλει τα τραγικά «εξωτερικά-διεθνή» λάθη της, απ’ ό, τι φαίνεται, «καθοδηγούμενης κυβέρνησης-συμπολίτευσης» δημοσιοποιώντας όλες τις άλλες συμφέρουσες επιλογές που εκείνη ύπουλα «αγνοεί», με ειδική μέριμνα προς την όσο γίνεται εκτενέστερη σχετική πληροφόρηση των πολιτών που παραδέρνουν ανάμεσα στις Σκύλλες και τις Χάρυβδεις των συστημικών, παραμορφωτικών και «παραπληροφορητικών»,   μοσχοπληρωμένων απ’ τα χρήματα των φορολογουμένων,  λεγόμενων «καναλιών»;

     Ό, τι κρύβει η συμπολίτευση για ποιο λόγο δεν το φανερώνει η αντιπολίτευση;! Ή μήπως οι δυο τους τάχα «μαλώνουν», αλλά είναι όλη στάχτη στα μάτια γιατί σε όλα συμφωνούν;

    Και για να τελειώσουμε, ορίστε κάτι ακόμη πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο,  κάτι για την εγκληματικά ελλειπέστατη  αμυντική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων:

     – γιατί οι ελληνικές ένοπλοι δυνάμεις δεν εξοπλίζονται ακόμη με συστήματα drones και UAV, αντι-drones και αντι-UAV όταν ειδικά η εχθρική Τουρκία έχει τρομερά προχωρήσει και στη κατασκευή αυτών και στην άφθονη χρησιμοποίησή τους με εκπληκτικά αποτελέσματα και αποτελεσματικότητα;!

     Γιατί οι Έλληνες κοιμούνται; ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;;!!

     (Πρόσφατα μάθαμε για την άφιξη στην Ελλάδα μερικών ιπτάμενων άνευ πιλότου από το Ισραήλ. Κοροϊδευόμαστε;).

    Τί περιμένουν;  Να έρθουν οι «άλλοι» να τους υπερασπιστούν;

     Καθημερινά τουρκικά drones και UAV σκανάρουν τα ελληνικά σύνορα, αλλά και την ενδοχώρα, και οι Έλληνες τί κάνουν; Τα κοιτάζουν και τα χειροκροτούν;

    Γιατί ποτέ δεν καταρρίπτουν μερικά απ’ αυτά με τη δικαιολογία ότι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο; Και ότι εάν ακόμη συνεχίσουν να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, θα συνεχίσουν να  θα καταρρίπτονται;

Πού είναι τα ελληνικά drones  και UAV; ΠΟΥΘΕΝΑ;

Πού είναι τα ελληνικά αντι-drones και αντι-UAV; ΠΟΥΘΕΝΑ;

     Η Αρμενία έχασε τον πόλεμο με τους Αζέρους γιατί δεν μερίμνησε να εκσυγχρονίσει το οπλοστάσιο της, ενώ οι Αζέροι το έκαναν, με την βοήθεια βέβαια των Τούρκων, αλλά φέρθηκαν με προνοητικότητα. Ως και ένα ρωσικό UAV κατέρριψαν και οι Ρώσοι δεν είπαν τίποτα!

Θέλουμε να συμβεί το ίδιο και με την Ελλάδα ενάντια στη Τουρκία;

Αυτό θέλουν οι αρμόδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί με την τραγική αδράνεια τους;

     Πού το πάνε λοιπόν οι Έλληνες επιτελικοί; Με τί θα αντισταθούν στη Τουρκία; Με παρωχημένες παλιατζούρες πλοίων που θέλουν να μοσχο-αγοράσουν πετώντας στον αέρα εκατομμύρια ευρώ; Ή με ό, τι είναι πραγματικά σύγχρονο και αποτελεσματικό αλλά όχι αναγκαστικά αμερικανικό;

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

ΥΓ. 1.  Διαβάζουμε πως στην Ελλάδα υπάρχει ένας νόμος που περιορίζει την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού. Απίστευτο, αλλά αληθινό η ίδια η χώρα να περιορίζει τις στρατιωτικές δυνατότητές της.

Είναι ο Ν. 3978/11 του οποίου τώρα θα πρέπει να αλλάξουν ορισμένες διατάξεις ώστε η Ελλάδα να  μπορεί να αποκτήσει τα 18 Rafale.

Και δεν θα μας έκανε καμία έκπληξη αν μαθαίναμε ότι οι περιορισμοί αυτού του νόμου είναι το αποτέλεσμα αμερικανικών ή και κοινοτικών απαγορεύσεων. Το 2011 η Ελλάδα ήταν κιόλας στη μέγγενη των μνημονίων και του ΔΝΤ, αμερικανικής «κοπής».

Πάντως οι Αμερικανοί απαγορεύουν στους Έλληνες να αγοράσουν το τάδε όπλο, τον τάδε πύραυλο, το τάδε αεροπλάνο, το τάδε πλοίο – και οι Έλληνες υπακούουν, πιστά σκυλιά, στον αφέντη σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Άλλωστε δεν βλέπουμε τώρα τον μαϊντανό Πάιατ να λύνει και να δένει ό, τι έχει σχέση με την ελληνική πολιτική, την οικονομία, τα στρατιωτικά, το δήθεν «μεταναστευτικό», αλλά στην ουσία λαθρομεταναστευτικό, τα πάντα – Αυτός κυβερνάει την Ελλάδα, πολύ καλύτερος απ’ τον «Μαρκόνι που όλα τα κατορθώνει», αρκεί να
καθηλώσει» τους Έλληνες στο ευφυολόγημα της «Ελλάδας πυλώνας σταθερότητας στη περιοχή», όταν το επιβεβαιώνει ολόκληρος Πομπέο!!

Δεν είναι οι Αμερικανοί που απαγορεύουν στην Ελλάδα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της στο Αιγαίο, και με τη Κύπρο;

Δεν είναι οι Αμερικανοί που όρισαν την κουτσουρεμένη ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας και την φαρμακερή ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου με μεγάλες απώλειες για την Ελλάδα;

Δεν είναι οι Αμερικανοί που επιτρέπουν στους Έλληνες να ορίσουν τα 12ν.μ.μόνο στο Ιόνιο έως τη νότια Πελοπόννησο;

Δεν είναι οι Αμερικανοί που επέβαλαν την «Μακεδονία» των Σκοπιανών στην Ελλάδα αφαιρώντας της την μοναδικότητα της ελληνικής ιστορικής μακεδονικής πραγματικότητας;

Οι Έλληνες μιλούν – στάχτη στα μάτια – και για τα 12 μίλια στη Κρήτη σαν κάτι το τρομερό, το πρωτάκουστο! Να το δω και να μην το πιστέψω! Υπομονή όμως, οι Αμερικανοί δεν έδωσαν ακόμη την άδεια τους!!

ΥΓ. 2.  Διαβάζουμε επίσης πως οι Έλληνες επιτελείς «έβαλαν στο νου», δήθεν, να προμηθεύσουν στην ΠΑ και στο ΠΝ μια ατελείωτη σειρά βλημάτων και πυραύλων ικανά να δώσουν στα ελληνικά αεροπλάνα και μ πλοία τον απόλυτο έλεγχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Τί EXOCET, τί SCALP, τί MICA, τί HARPOON, τί AGM-88E AARGM, τί AGM-158 SASSM! Όλα τα καλά του κόσμου.

Δεν μας λένε όμως: ο αμερικανός μπαμπάς το επιτρέπει; Ο μηδαμινός καραγκιόζης του ΝΑΤΟ δίνει την άδεια του;

ΥΓ. 3.  Διαβάζουμε ακόμη πως οι Αμερικανοί – Ω θσύμα! – μετά από ποιος ξέρει πόσα ελληνικά «αιτήματα», δέχονται δήθεν τώρα να «παραχωρήσουν» στους Έλληνες την άδεια να προμηθευτούν για τα δικά τους F-16 Viper τα αντιπλοϊκά AGM-84 Harpoon!

Εντάξει, αυτά είναι αμερικανικά όπλα, οπότε συμφέρει στους Αμερικανούς.   

Τί γίνεται όμως με τα άλλα, βασικά για την ελληνική άμυνα, μη αμερικανικά όπλα; ας πούμε, γαλλικά; Και γι’ αυτά χρειάζεται η άδεια των Αμερικανών;!

Να μας το πούνε ευθαρσώς, γιατί αν δεν χρειάζεται, τότε γιατί δεν τελειώνει στα γρήγορα η αγορά των Belharra με όλο τον γαλλικό τυπικό εξοπλισμό τους μαζί και τα βλήματα των 1000 χιλιομέτρων;! Ή των Rafale με τον «πρωτότυπο» πυραυλικό εξοπλισμό του;!

Έπειτα μιλούν για μακρινές χώρες-μπανανία που ζουν όσο οι «άλλοι» τις αφήνουν να ζουν!!

ΥΓ. 4.   Διαβάζουμε τον τίτλο ενός άρθρου και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας! Λέει ο τίτλος: «Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει τις Ε.Δ. της και η Τουρκία ανησυχεί: πώς θα αντιδράσει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν;

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο να μας ενδιαφέρει εάν ή όχι η Τουρκία «ανησυχεί»(!!) για τον εκσυγχρονισμό των Ε.Δ. μας και  να μας ενδιαφέρει  το πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν που οι Ε.Δ. μας εκσυγχρονίζονται!

Τελείως τρελά πράγματα που δείχνουν μια εξωφρενική υποτέλεια στο τί είναι και τί δεν είναι ο εχθρός μας!! Πώς νοιώθει και πώς δεν νοιώθει για τα όπλα μας

Σαν να θέλουμε να πούμε (και το υπονοούμε!) ότι ο εκσυγχρονισμός των Ε.Δ. μας «ίσως θα έπρεπε να έχει υπόψη του τις ανησυχίες και αντιδράσεις της Τουρκίας»!!!!

Και ίσως και να μετριάσουμε τις απαιτήσεις μας για να μη ενοχλήσουμε πολύ τον Τούρκο!

Μόνο έτσι μπορούν να λογιστούν τα κατάπτυστα λόγια του τίτλου γραμμένα όχι αποκλειστικά και μόνο για όσο αφορά τον απαιτούμενο και αναγκαστικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, όπως θα έπρεπε,  αλλά με κεντρικό πυρήνα γνώσης το τί θα νοιώσουν και τί θα κάνουν οι Τούρκοι αν εμείς οπλιστούμε!!!!

Μη χειρότερα! Τί θα διαβάσουμε ακόμη απ’ αυτούς που θέλουν να λέγονται Έλληνες!

Εκτός και εάν ο γράφων τον τίτλο δεν νοιώθει και μάλλον δεν είναι Έλληνας!

ΥΓ. 5.  Διερωτόμαστε πότε θα πάψουν οι Έλληνες πολιτικοί (πρωθυπουργοί και υπουργοί) να κλαψουρίζουν στο ΝΑΤΟ και να δηλώνουν πάντα «έτοιμοι για συνομιλίες» με τους Τούρκους εάν αυτοί δεήσουν να μαζέψουν το Oruc Reis που «ερευνά» την ελληνική ΑΟΖ την οποία οι ίδιοι οι Έλληνες εγκληματικά εγκατέλειψαν στους Τούρκους; Ποιον κοροϊδεύουν; Τον εαυτό τους;

Και για ποιες «συνομιλίες» μιλούν συνέχεια; Για πόσες συνομιλίες μιλούν; Ακόμη δεν κατάλαβαν πως οι Τούρκοι δεν θέλουν καμία συνομιλία που μπορεί να τραβήξει και μήνες, δεν τους νοιάζει καμία συνομιλία, τί να τη κάνουν όταν έχουν τη φανταστική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται σαν κύριοι μέσα στην ελληνική ΑΟΖ σαν να είναι δική τους θάλασσα!!!, και οι Έλληνες απλώς αρκούνται «να τους παρακολουθούν» έστω κι αν μερικές φορές μπαίνουν και μέσα στα έξι μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων!!

Τι αναηταίνουν οι «πολιτικοί» των Αθηνών με τις ηλίθιες «συνομιλίες» τους με τους πονηρούς Τούρκους και πράσινα άλογα για να κρύψουν την κακουργηματική αδιαφορία τους (ή φόβο τους) να ορίσουν τα 10 ή 12 μίλια ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ελληνική ΑΟΖ!!

Γι’ αυτό και τα διεθνή ελληνικά πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο. Κανείς χειρότερος απ’ εκείνον που δεν θέλει να καταλάβει.  

 ………………………………………………………………………………   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube