REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΝΑΤΟ 19 Νοεμβρίου 2020

Η Ελλάδα εντός των χωρών ανάπτυξης των Ελικοπτέρων Πολλαπλού Ρόλου Νέας Γενιάς

Η Ελλάδα εντός των χωρών ανάπτυξης των Ελικοπτέρων Πολλαπλού Ρόλου Νέας Γενιάς

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στις 19 Νοεμβρίου, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν και υπέγραψαν συμφωνία ανάπτυξης ενός κοινούς Σχεδίου ανάπτυξης Ελικοπτέρων Πολλαπλού Ρόλου Νέας Γενιάς.

Ένας σημαντικός αριθμός μεσαίων δυνατοτήτων ελικόπτερων πολλαπλών ρόλων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ θα φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους κατά την περίοδο 2035-2040.Αυτομάτως ερχόμαστε στην επακόλουθη ανάγκη για αντικαταστάσεις.

Το έργο Next Generation Rotorcraft στοχεύει στην ανάπτυξη μιας λύσης για αυτές τις επερχόμενες απαιτήσεις, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πρόσφατων εξελίξεων στην τεχνολογία, τις μεθόδους παραγωγής, καθώς και τις επιχειρησιακές δυνατότητες. Κατά τα επόμενα χρόνια, ειδικοί και από τα τέσσερα έθνη θα καλύψουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας, ξεκινώντας με τον καθορισμό μιας ισχυρής δήλωσης απαιτήσεων και ενός πολυφασματικού σχεδίου συνεργασίας.

Οι Υπουργοί Άμυνας των πέντε Συμμάχων υπέγραψαν Επιστολή Προθέσεων για να αναπτύξουν μια εντελώς νέα ικανότητα ελικοπτέρου. Η υπογραφή προστέθηκε ουσιαστικά από τις πρωτεύουσες των συμμετεχόντων κρατών. «Επενδύοντας τους πόρους μας και διοχετεύοντας τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες μέσω ενός πολυεθνικού πλαισίου, διασφαλίζουμε ότι οι Σύμμαχοι είναι εξοπλισμένοι με τις βέλτιστες διαθέσιμες δυνατότητες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της τεχνολογικής προόδου του ΝΑΤΟ» τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoană.

Το έργο υπογραμμίζει τη δέσμευση των συμμάχων του ΝΑΤΟ να διατηρήσουν ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα και να επιδιώξουν πολυεθνική συνεργασία.

Με πληροφορίες από nato.inc

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube