Weather Icon
Τουρκία 6 Νοεμβρίου 2020

Goldman Sachs: Η Τουρκία έχει δαπανήσει πάνω από 101 δισεκατομμύρια για να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος

Goldman Sachs: Η Τουρκία έχει δαπανήσει πάνω από 101 δισεκατομμύρια για να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος

ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters) – Η Τουρκία έχει δαπανήσει 101 δισεκατομμύρια δολάρια για να παρέμβει στις αγορές του συναλλάγματός της αυτό το έτος, σύμφωνα με εκτίμηση της Goldman Sachs την Πέμπτη.

Οι παρεμβάσεις τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, έγραψε ο Murat Unur της Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες. Αυτό ήταν χαμηλότερο από τον μέσο όρο Ιανουαρίου-Αυγούστου των 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων “αλλά εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό κατά την άποψή μας, δεδομένης της θέσης των ακαθάριστων συναλλαγματικών αποθεμάτων”, πρόσθεσε ο Unur.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δεν δημοσιεύει στοιχεία παρέμβασης fx. Η Goldman Sachs ανέφερε ότι αποκόμισε τον αριθμό από τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των πραγματικών και των αναμενόμενων μεταβολών των καθαρών ξένων περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας και πρόσθεσε ότι υπήρχε ένα μεγάλο φάσμα αβεβαιότητας γύρω από αυτά τα στοιχεία.

Turkey’s lira TRY= has weakened nearly 30% against the dollar since the start of the year.

Reporting by Karin Strohecker; Editing by Tom Arnold

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube