REAL TIME |

Weather Icon

Γιατί η Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τα Su-30 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Γιατί η Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τα Su-30 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μεταξύ των συζητούμενων λόγων για την ήττα των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους, που οδήγησε σε οδυνηρή συμφωνία, είναι και η απραξία των προηγμένων μαχητικών Su-30 ρωσικής κατασκευής που διαθέτει η Αρμενία και τα οποία θα μπορούσαν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στο θέατρο των μαχών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο στρατηγός Μόζες Χαγκομπιάν αναφέρθηκε στην παρωχημένη αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, ενώ μιλώντας για τα περίφημα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM που απέκτησε η Αρμενία από την Ρωσία, εξήγησε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις, διότι δεν είχαν διαθέσιμους πυραύλους, αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει για την απόκτησή τους!

Επίσης, ο στρατιωτικός αποκάλυψε ότι η Αρμενία εκτόξευσε ρωσικούς πυραύλους τύπου Iskander στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν θα πω πού. Η Ρωσία παρέδωσε επίσης στρατιωτικές προμήθειες στην Αρμενία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στο βαθμό που το επέτρεπε η συνείδησή τους».

sofokleousin.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube