REAL TIME |

Weather Icon

Γαλλία: Θα προτείνει την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ

Γαλλία: Θα προτείνει την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ

Την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης του μπλοκ με την Τουρκία αναμένεται να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Γαλλία, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, σύμφωνα με την Daily Sabah.
Η Europe 1 ανέφερε ότι η κίνηση θα ήταν απάντηση στην αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ του Προέδρου Erdogan και του Γάλλου Προέδρου Macron.
Η Γαλλία την Πέμπτη 5/11 χαρακτήρισε τα λόγια του Erdogan ως «δηλώσεις βίας», καθώς και οι δύο χώρες έχουν διαφωνήσει για μια σειρά γεωπολιτικών σημείων ανάφλεξης, καθώς και για τις πρόσφατες επιθέσεις της Γαλλίας στο Ισλάμ.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian είπε στο ραδιόφωνο Europe 1 ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει να λάβει μέτρα κατά των τουρκικών αρχών και “τώρα είναι σημαντικό για τους Τούρκους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν αυτό”.
“Υπάρχουν μέσα πίεσης, υπάρχει μια ημερήσια διάταξη πιθανών κυρώσεων”, δήλωσε.
Η Τουρκία και η Γαλλία έχουν διαφωνήσει για τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και για τον αγώνα για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και πιο πρόσφατα με τον όρκο του Macron να διατηρήσει τις κοσμικές αξίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να χλευάσουμε το Ισλάμ και άλλες θρησκείες, ως μάχη ενάντια στον εξτρεμισμό.
Ο Erdogan ζήτησε πρόσφατα μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων, κατηγορώντας τον Macron για ισλαμοφοβία και συμβουλεύοντας τον Γάλλο ηγέτη να κάνει «διανοητικούς ελέγχους».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube