REAL TIME |

Weather Icon

Φρένο στη χρήση προενταξιακών κονδυλίων από την Τουρκία βάζει το Ευρωκοινοβούλιο

Φρένο στη χρήση προενταξιακών κονδυλίων από την Τουρκία βάζει το Ευρωκοινοβούλιο

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2021, με την οποία ζητούσε να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την τουρκική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής πρότεινε τα ευρωπαϊκά κονδύλια να διατίθενται μόνο σε μη κρατικούς φορείς, όπως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, και όχι στην τουρκική κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2014-2018 η Τουρκία είχε λάβει συνολικά περίπου 3,6 δισ., το 2019 τα χρήματα αυτά μειώθηκαν σημαντικά, ενώ το 2020 περιορίστηκαν μόλις στα 160 εκατομμύρια, ποσό που ισχύει και για το 2021.

Η ρήτρα που εισήγαγε ο κ. Ανδρουλάκης προβλέπει, πρώτη φορά, τα χρήματα αυτά να μην μπορούν να χρησιμοποιούνται από την τουρκική κυβέρνηση, καθώς το 2019 είχαν χρησιμοποιηθεί και για την αγορά σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής, κάτι που πλέον δε θα είναι δυνατό.

Δείτε την συνέχει στην ενδιαφέρουσα πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube