Weather Icon
Εθνική Άμυνα 25 Νοεμβρίου 2020

Fast Track ενίσχυση των Ε.Δ.: Αύξηση εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές – Προσλαμβάνονται 2600 ΕΠΟΠ τον Ιανουάριο

Fast Track ενίσχυση των Ε.Δ.: Αύξηση εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές – Προσλαμβάνονται 2600 ΕΠΟΠ τον Ιανουάριο

Με στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με 15.000 άνδρες και γυναίκες το ΓΕΕΘΑ έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου οι πρώτοι 2.600 ΕΠΟΠ και ΟΒΑ να έχουν έως τα τέλη του χρόνου οι σχετικές προκηρύξεις και στις αρχές του 2021 να ξεκινήσει η κατάταξη των πρώτων νέων στελεχών.1600 θα είναι οι Επαγγελματίες Οπλίτες οι οποίοι θα προσληφθούν για επτά χρόνια με δυνατότητα μονιμοποίησης ενώ οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης προσδιορίστηκαν στους 1000 οι οποίο θα κατανεμηθούν στον Στρατό Ξηράς (600), στο Πολεμικό Ναυτικό (200) και στην Πολεμική Αεροπορία (200).

Είχαν προηγηθεί οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έπειτα από αναλυτική ενημέρωση την οποία είχε τόσο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά και από τους Αρχηγούς των τριών κλάδων. Έπειτα από πολλά χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις προσλαμβάνουν στελέχη για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες την ώρα που το μόνιμο προσωπικό γερνάει ενώ την τελευταία δεκαετία έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Όπως έχει ήδη αναφέρει αποκλειστικά το Newpost το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να τροποποιήσει το όριο ηλικίας όσων ΟΒΑ. επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ από τα 28 στα 31 χρόνια και επιπλέον να προχωρήσει σε μοριοδότησή τους για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ.Με την ρύθμιση αυτή οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν όφελος την ένταξη στον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών στελεχών τα οποία είναι ήδη εκπαιδευμένα και επιχειρησιακά έτοιμα και πλέον έχουν την προοπτική μονιμοποίησης.

Με fast track διαδικασίες προχωρούν οι προσλήψεις αφού ήδη έχουν υπογραφεί και δημοσιευτεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ΚΥΑ πρόσληψης τόσο των ΕΠΟΠ όσο και των ΟΒΑ και προωθούνται σε τελικό στάδιο υπογραφών και δημοσίευσης των σχεδίων νόμου για την τροποποίηση κριτηρίων πρόσληψης. Μέσα στον Δεκέμβριο θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις και ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από νέους και νέες την ώρα που η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Στόχος είναι τα νέα στελέχη να είναι επιχειρησιακά και να ενισχύσουν άμεσα τις Μονάδες πρώτης γραμμής αλλά και όπου υπάρχουν ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό.

Την ίδια ώρα ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ «τρέχουν» τις αποφάσεις για αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2021. Η αύξηση υπολογίζεται έως και το 50% και αναμένεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια να ανέβει ακόμη περισσότερο μέχρι να φτάσει τα επίπεδα πριν από το 2010.

Οι παραπάνω ενέργειες με την ολοκλήρωση τους υλοποιούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρωτοφανές για τα ελληνικά γραφειοκρατικά δεδομένα τον Στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΑ αναφορικά με την σταδιακή αύξηση του σημαντικού πολλαπλασιαστή ισχύος που αποτελεί το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube