REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ισλάμ 4 Νοεμβρίου 2020

Εξώφυλλο Charlie Hebdo: Αποκεφαλισμένες χορεύτριες λικνίζονται στους ρυθμούς του καν καν

Εξώφυλλο Charlie Hebdo: Αποκεφαλισμένες χορεύτριες λικνίζονται στους ρυθμούς του καν καν

Το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού υπό τον τίτλο: «Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία»

«Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία», γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό του το σατιρικό περιοδικό «Chαrlie Hebdo», λίγες ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις στη Νίκαια.

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται τρεις αποκεφαλισμένες χορεύτριες να λικνίζονται στους ρυθμούς του καν καν.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης φώναζε «Αλαχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) αποκεφαλίζοντας μία γυναίκα και σκοτώνοντας δύο ακόμη άτομα σε εκκλησία στη Νίκαια.

Είχε προηγηθεί η δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας Σαμιουέλ Πατί στο Παρίσι επειδή είχε δείξει στη τάξη του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo» σατίρισε πρόσφατα, προκαλώντας αντιδράσεις, τον Σουλτάνο του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας, σχετικά με τον ακραίο ισλαμισμό.

Το σατιρικό περιοδικό είχε απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο να φοράει μόνο το εσώρουχό του στην γελοιογραφία του εξωφύλλου με τον τίτλο «Ωωω, ο Προφήτης!».

Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube