Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Κύπρος 24 Νοεμβρίου 2020

Ευρωβουλευτές της Κύπρου και «Γκρίζοι Λύκοι»

Ευρωβουλευτές της Κύπρου και «Γκρίζοι Λύκοι»

  Αλέκος Μιχαηλίδης   

Διαπιστευτήρια «αντιφασισμού» επιχείρησαν να δώσουν με δήλωση που αφορούσε τη μη υπογραφή επιστολής για απαγόρευση της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» οι δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ. Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, παρόλο που στην αρχή έδωσαν δικαιολογία πως «δεν ενημερώθηκαν» για την επιστολή που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, Κώστα Μαυρίδη, έπειτα βγήκαν στην αντεπίθεση, λοιδορώντας και τους δημοσιογράφους που μετέφεραν ή σχολίασαν την είδηση.

Εξέδωσαν, λοιπόν, μια δήλωση που πλησιάζει στα όρια του τραμπουκισμού, όπως δείχνει και ο τίτλος – «Απέναντι και στους ‘Γκρίζους Λύκους’ και στα γκρίζα δημοσιεύματα». Οι δύο ευρωβουλευτές δεν παραμένουν σεμνά στη μικροκομματική αντιπαράθεση (όπως συνηθίζουν οι αιρετοί άρχοντες) μα ξεπερνούν τα όρια αναφερόμενοι σε «πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους της ακροδεξιάς» που θέλουν να παραδώσουν μαθήματα για το ποιόν των «Γκρίζων Λύκων». 

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι γνωρίζουν έργα και ημέρες της δεκαετίας του ’60, χωρίς να ξεκαθαρίζουν ποιοι τα έκαναν αυτά: Ο Μαυρίδης που συνέταξε την επιστολή, ο τριαντάρης δημοσιογράφος Γιώργος Τάττης που μετέφερε πρώτος το γεγονός ή οι άλλοι 2-3 τριαντάρηδες που το σχολίασαν; Δεν ξεκαθαρίζουν αλλά ζητούν και τα ρέστα: «Είναι αυτοί και ο δορυφόρος τους της ΤΜΤ, αλλά και ο Ερσίν Τατάρ, που εξαπέλυσαν λυσσαλέες επιθέσεις σοβινιστικού μίσους σε βάρος του ΑΚΕΛ και του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές» – μιλούν και σε τρίτο πρόσωπο οι Καίσαρες.

Η κακότροπη δήλωση των δύο ευρωβουλευτών – ο Γεωργίου δεν μας είχε συνηθίσει να επιτίθεται και σε δημοσιογράφους, εν αντιθέσει με τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ – εμπλουτίζεται και από αρκετή παραπλάνηση. Σημειώνουν πως το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά τον φασιστικό χαρακτήρα και δράση των «Γκρίζων Λύκων», γιατί οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρό τους «είναι οι σύντροφοί μας» και αναφέρονται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μα και στον πρώην κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και στον Σενέρ Ελτζίλ, τον πρόεδρο της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων.

Για τον Ελτζίλ, πάντως, έδωσαν «διαπιστευτήρια» όταν δεν υπέγραψαν επιστολή προς υπεράσπισή του. Το πρόβλημα των Γεωργίου και Κιζίλγιουρεκ ήταν πως δεν ήθελαν να γράφει η επιστολή πως ο Ελτζίλ «δέχεται σοβαρές απειλές, από την τουρκική κυβέρνηση και την υποτελή της διοίκηση στην κατεχόμενη Κύπρο» – στο τέλος έστειλαν δική τους επιστολή. Όπως έγινε και με την επιστολή για τους «Γκρίζους Λύκους», υπεγράφη από τους τέσσερις Κύπριους ευρωβουλευτές και όχι από τους δύο της Αριστεράς. 

Για το κουρδικό κίνημα έδωσαν «διαπιστευτήρια» (και) τελευταίως, πριν από ενάμιση σχεδόν χρόνο, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία φυλάκιζε τον Κούρδο αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ για 72 ολόκληρες μέρες κατ’ εντολή της Γερμανίας μα ουσιαστικά της Τουρκίας. Το ΑΚΕΛ δεν έβγαλε άχνα, όπως δεν βγάζει γενικώς για όσα διαπράττει η Τουρκία εις βάρος του κουρδικού πληθυσμού, παρά μόνο εκ του ασφαλούς και όταν ολόκληρη η Ευρώπη υποχρεώνεται να αντιδράσει (βλ. Συρία). Με το HDP δε, περισσότερες σχέσεις έχει ο Κώστας Μαυρίδης, όπως πληροφορούμαστε.

Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, που λαμβάνει ποσοστά κάτω από 1%, αμφιβάλλουμε αν διατηρεί κάποια σχέση το ΑΚΕΛ, που δεν σταματά να εκφράζει τον πόθο του για συνεργασία με την (όποια) τουρκική κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του Άντρου Κυπριανού με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ή ο πόθος του μ. Δημήτρη Χριστόφια για ψάρι στον Βόσπορο με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αλησμόνητη, πάντως, είναι και η ομερτά του ΑΚΕΛ για όσα διέπραξαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στην Κύπρο, ειδικά για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, αφού προτεραιότητα είχαν οι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Είναι, επίσης, γνωστή η εκκωφαντική απουσία του ΑΚΕΛ από τον μεγαλύτερο αντιφασιστικό αγώνα που έδωσε ποτέ ο κυπριακός Ελληνισμός, τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Σε ποιους παραδίδουν μαθήματα οι ευρωβουλευτές; Στους εαυτούς τους;

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube