Weather Icon

Ερντογάν: “Οι Έλληνες φταίνε για όλα και για τη νηοψία στο τουρκικό πλοίο – Θα κάνουμε αντίποινα”

Ερντογάν: “Οι Έλληνες φταίνε για όλα και για τη νηοψία στο τουρκικό πλοίο – Θα κάνουμε αντίποινα”

Ο Ερντογάν ξιφουλκεί εναντίον της Ελλάδας και της “Επιχείρησης Ειρήνη”

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αναφερόμενος στην υπόθεση της ηοψίας του τουρκικού πλοίου από κομάντος γερμανικής φρεγάτας, έκανε λόγο για “προβοκάτσια” της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τον έλεγχο ως “επίθεση σε τουρκικό πλοίο.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε:

«Παρά τις προβοκάτσιες της Ελλάδας και της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” (σ.σ.: Κυπριακής Δημοκρατίας) στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριφερθήκαμε με υπομονή και ψυχραιμία. Ομως, δυστυχώς, παρά την υπομονετική και ψύχραιμη συμπεριφορά μας, πρόσφατα πραγματοποίησαν επίθεση στο εμπορικό πλοίο μας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη. Αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας».

Εκτός αυτού, τουρκικά ΜΜΕ επιρρίπτουν κι αυτά ευθύνες στην Ελλάδα, με την Γενί Σαφάκ να μιλάει για εντολή που έδωσε ο ίδιος ο Ερντογάν να τεθεί σε συναγερμό ο τουρκικός στόλος, με στόχο να κάνει αντίποινα, πιθανόν σε πλοίο που φέρει ελληνική σημαία.

Τέλος, σημειώνεται ότι το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσνιή σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, στην ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται το εξής: «Θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα ενάντια στη δράση της επιχείρησης “Ειρήνη”».

Διευκρινιστική σημείωση: Ο τίτλος είναι σε εισαγωγικά, όμως δεν είναι αυτούσια δήλωση του Ερντογάν. Συνάγεται από τα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube